Čuvena beogradska oaza dobrog ukusa restoran Sakura, koji se izdvaja po specijalitetima dalekoistočne kuhinje, od sada će svoje goste usluživati u modelima svetskog dizajnera poreklom iz Srbije, Marka Mitanovskog. Jedan od naših najperspektivnijih i trenutno najtraženijih mladih dizajnera, koji svojim kolekcijama osvaja zahtevnu publiku Njujorka i Londona, kreirao je uniforme za celokupno osoblje restorana Sakura. Osim u vrhunskoj gastronomskoj ponudi i sofisticiranom ambijentu, posetioci restorana uživaće i u kreacijama čuvenog Mitanovskog, čije je modele nosila i slavna Lejdi Gaga.

PY2A6943 U ovom restoranu videćete kreacije dizajnera Marka Mitanovskog

„Misija restorana Sakura jeste da pomera granice i da svojim gostima uvek pruža nešto više. Pored beskompromisnog kvaliteta namirnica, koji je na prvom mestu, veliku pažnju poklanjamo prezentaciji koja se ogleda u izgledu restorana i osoblja. To nas je i navelo na saradnju sa jednim od naših najkreativnijih dizajnera, Markom Mitanovskim“ – izjavila je Biljana Frlog, PR menažer restorana Sakura, i dodala „Ponosni smo na dodatnu vrednost koju naši gosti dobijaju i na činjenicu da će uz gastronoskomski, sada imati i poseban vizuelni doživljaj“.

sakura U ovom restoranu videćete kreacije dizajnera Marka Mitanovskog

Uniforme kreirane za osoblje u potpunosti se uklapaju u koncept restorana koji predstavlja neobičan spoj tradicionalnog i modernog, tj. sinonim za uživanje i dobar provod u gradu.

„Inspiraciju sam pronašao u istočnjačkom folkloru i filozofiji. U formi i detalju, preuzeo sam neke elemente tradicionalne japanske nošnje. Takođe sam hteo da ilustrujem strogost i disciplinu istoka i u izrazu ga prenesem na uniforme“ – navodi Mitanovski.

PY2A7402 U ovom restoranu videćete kreacije dizajnera Marka Mitanovskog

Restoran je ime dobio po japanskoj reči za trešnjin cvet, a osnova menija su tradicionalna jela iz Japana, Kine, Vijetnama, Tajlanda, Koreje, interpretirana na moderan način. Sakura nudi jedinstvenu gastronomsku ponudu: suši, karpaćo „Saint Jacques“, sveže meso sa gratinirom od japanske limete, soja sosom i ikrom od lososa, brancin „usuzukuri“, kao i black cod – bakalar iz Japanskog mora. Hedonistički izazov dopunjuju glamurozna koktel karta i podrum sa fantastičnim odabirom vina iz celog sveta. Restoran je otvoren svih sedam dana u nedelji, a za nezaboravni ugođaj putovanja Dalekim Istokom na obali Save, zaslužno je osoblje restorana u uniformama poznatog modnog kreatora Marka Mitanovskog.

Comments