Osmi Weekend Media Festival, najveći skup regionalne komunikacijske industrije, otvoren je u prostorima stare fabrike duvana u Rovinju. U sledeća dva dana, pod pokroviteljstvom Adris grupe, 4000 učesnika moći će birati između više od 60 predavanja, panela, prezentacija, radionica i koncerata, uz celodnevno druženje, razmene ideja i razvijanje novih projekata.

Uvod u festival biće večerašnji Weekend Welcome Party na kojem će dosad pristigle učesnike zabavljati najbolji hrvatski i regionalni DJ-evi.

“U posljednjih nekoliko dana na regionalnoj sceni dominiraju razmirice, ali kod nas vlada samo dobro raspoloženje. Vjerujem da će unatoč logističkim teškoćama svi koji su to planirali i stići do Rovinja, a mi smo im kao organizatori u tome ponudili pomoć. Pred nama su dva vrlo intenzivna dana, gomila uzbudljivih predavanja i rasprava, sjajni koncerti i partyji, ali prije svega kreativni networking po kojem je Weekend tako poznat i omiljen“, najavio je direktor festivala Tomo Ricov.

Tomo Ricov U Rovinju otvoren 8. Weekend Media Festival

Konferencijski deo Weekenda počinje sutra ujutru, a već prva predavanja i paneli obećavaju uzbuđenja. Čelne osobe informativnih programa troje hrvatskih nacionalnih televizija ukrsiće koplja na panelu “Život nakon pola 8“, Scott Thwaites govoriće o iskustvima Twittera kao jedne od najvećih društvenih mreža na svetu, a Lynne Montgomery o potencijalu generacije Y. Vrhunac prepodnevnog programa sigurno će biti panel rasprava o digitalnim biznis modelima, u kojoj će učestvovati i Anthony le Roux, izvršni direktor Ubera za Istočnu Europu.

U sklopu 8. Weekend Media Festivala ponovo će se održati i revija reklamnih agencija BalCannes, ovaj put u saradnji s globalnim Epica nagradama, te dodela regionalnih nagrada SoMo Borac za najbolje digitalne projekte u osam kategorija.

U muzičkom delu programa zvezde ovogodišnjeg Weekenda su hip hopper Kandžija i njegov band Gole žene, nova senzacija Miki Solus te veterani zagrebačke scene Kawasaki 3p.

Uz 130 predavača, panelista i voditelja radionica, na 8. Weekendu akreditirano je i 500 novinara, a više od 400 studenata iz cele regije dobilo je besplatne akreditacije.

Comments