Kada biraš plan ishrane za sebe i trudiš se da jedeš zdravo, možda će te zbuniti što većina dijeta i planova ishrane ne nude dovoljno informacija. Svaka dijeta je drugačija, što može i da nas zbuni i učini teškim izbor one koja je prava za nas.

Zato, pre nego što se odlučite za neki plan koji ste pronašli na internetu ili čuli od prijatelja za njega, obratite pažnju na sledeće podatke.

U zdravom telu Kako da odabereš plan ishrane za sebe 1 U zdravom telu: Kako da odabereš plan ishrane za sebe

Cena

Ovo je najočigledniji i najlogičniji parametar za izbor plana ishrane. Ukoliko obećava neverovatne efekte, ali pritom iziskuje da kupujete neke specijalne i vrlo skupe namirnice, na kraju ćete zaista i smršati, ali zato što nećete imati novca da kupite da jedete bilo šta! Šalu na stranu, koliko je zahtevno pronaći namirnice koje se u tom planu preporučuju, odlučite se za neku drugu opciju.

Vreme

Koliko dugo ste spremni da se posvetite novom planu ishrane? Kada kažemo vreme, ne mislimo na vremenski period držanja dijete, jer bi trebalo da odsad pa nadalje promenite način ishrane i uopšte pristup zdravom životu. Mislimo na to koliko će vam vremena otići na nabavku namirnica, pripremu jela i da li će vam biti nezgodno da ispoštujete sve obroke koji su planirani u određeno vreme.

Comments