Ako vam neko na ulici nudi neki flajer i nešto vam govori, saslušajte ga za trenutak. Možda nije od onih koji pokušavaju nešto da vam prodaju, a čak i da jeste – to je samo mladić ili devojka, koji obavljaju veoma nezahvalan terenski posao i stalno se susreću sa odbijanjem, nepoverenjem i namrštenim licima. Zastanite za trenutak i osmehnite se – već sam taj čin kvalifikuje vas za članstvo u Ugroženoj vrsti! Tako se zove organizacija mladih, koji žele da drugima ulepšaju dan. Trenutno sprovode akciju pod nazivom “Progledaj”, a ništa vas ne staje da pogledate ovde o čemu se radi.

Oni dele flajere sa citatima i porukama, koje su svakome od nas potrebne – da se podsetimo za trenutak da smo ljudi, kojima su i dalje najvažnije stvari koje su najvažnije – ljubav, radost, razumevanje, podrška, prijateljstvo…

Fotolia 85093313 Subscription Monthly M1  Ugrožena vrsta – pozitivci u akciji

Jedan od tih citata kaže: “Smrti se najmanje boje ljudi čiji život ima najveću vrednost”. Prosta istina, koja zaista otvara oči. Pogledajte samo kako je otišao jedan od velikih – Dejvid Bouvi. Dao je lekciju čovečanstvu kako se živi, a zatim i kako se napušta život – u stvaranju i davanju. Za sve vreme dok se borio sa bolešću, radio je na pripremi novog albuma i na još nekim projektima, koji će ostati posle njega, da osvetljavaju put ugroženoj vrsti – onima koji znaju da život vredi onoliko koliko mu dajemo.

Comments