Posebne prigode ili intervjui za novi posao mogu da iskrsnu kad se najmanje nadaš. Kada moraš farmerice da skloniš u stranu i obučeš odelo, postaraj se da odabereš kravatu koja se uklapa u odevnu kombinaciju koju si odabrao.

slika12 Ultimativni modni vodič za muškarce: Kravate

Elegantno i svedeno

Ono na šta moraš da obratiš pažnju kada biraš kravatu je materijal, stil, dužina, širina, boja i šara na kravati.

Poliester, vuna, pamuk i svila mogu da idu i uz tvoje odelo i uz budžet kojim raspolažeš. Isto tako, uzmi u obzir vremenske prilike napolju, kao i doba godine. Vunena kravata se savršeno uklapa uz vuneno odelo, kao što je slučaj i sa pamučnom kravatom koja odlično ide uz pamučno odelo. Dobra stvar kod posedovanja širokog spektra kravata je u tome što mogu da ti promene look u potpunosti. Dovoljno je da promeniš kravatu – i već si spreman za drugu prigodu. Takođe, ima mnogo prodavnica/krojačkih radnja koje se bave pravljenjem kravata po ličnoj želji, pa tako, bez po’ muke možeš da dobiješ kravatu koja u potpunosti odgovara tvom karakteru i look-u koji želiš da postigneš.

slika23 Ultimativni modni vodič za muškarce: Kravate

Moderno i upečatljivo

I leptir mašne i obične kravate su prihvatljiva varijanta. Leptir mašne možeš naći u svim bojama i sa gotovo svim šarama i lako se nabavljaju. Takođe, lake su za održavanje i ne moraš da misliš da li će ti se zakačiti za vrata dok budeš prolazio ili da će se umočiti u vodu i sapun dok budeš prao ruke.

slika31 Ultimativni modni vodič za muškarce: Kravate

Uvek u modi – visoka elegancija

Duge kravate zahtevaju veći oprez po pitanju korišćenja. Kada staviš ovakvu kravatu, pazi da ti vrh dotakne liniju kaiša. Malo niže je okej, ali nikada kraće. Tanke kravate su trenutno u modi, ali i one široke su i dalje u igri.

slika4 Ultimativni modni vodič za muškarce: Kravate

Interesantno i neobično

Šare se menjaju sa modnim sezonama. Mogu biti različitih boja ili slaviti različite oblike. I baš zahvaljujući tim različitim šarama – pristao si na svaku priliku, bitno je samo da dobro odabereš; nećeš staviti kravatu sa komičnom šarom na venčanje najboljeg prijatelja, niti ćeš u izlazak sa društvom staviti onu crnu, elegantnu. Sve je u dobrom odabiru i kombinaciji.

slika5 Ultimativni modni vodič za muškarce: Kravate

Upečatljivo i muževno

Boje i šare su tu da bi se slagale uz fazon košulje koji odabereš. Isto tako, kravata uvek treba da se slaže sa odelom. Kravate sa šarama se najbolje slažu uz jednobojne košulje. Ono što možeš da uradiš jeste da odabereš neku boju sa kravate (koja je u samoj šari) i da uzmeš košulju u toj boji. Ako nosiš košulju na pruge ili karo, biraj jednobojne kravate. Ono što ne želiš da vidiš je košulja koja se nadmeće za pažnju sa kravatom, zar ne? Isto, gledaj da ne izgledaš kao kombinacija sa lutke u izlogu.

slika6 Ultimativni modni vodič za muškarce: Kravate

Mladalački i vedro

Vežbaj vezivanje čvorova. Uz uske kravate idu uži čvorovi, uz široke širi. Veži čvor, malo se udalji od ogledala i onda se pogledaj. Ako ti izgleda dobro – spreman si da izađeš iz kuće. Ako ne, pokušaj ponovo ili napravi drugačiji čvor.

slika7 Ultimativni modni vodič za muškarce: Kravate

Nekoliko ideja koje ti predlažemo da kombinuješ

Kao i sa svakim komadom odela, i sa kravatom moraš da budeš oprezan. Ako si je umočio u kafu, gledaj da skineš fleku što je pre moguće. Ako se dobro čuvaju, kravate mogu da ti traju i nekoliko godina, te ti stoga daju mogućnost da povećavaš svoju kolekciju iz godine u godinu.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments