Svi pričaju o IPL-u, a ti još uvek koristiš brijač?!

Da li i ti imaš “Bermudski trougao” u novčaniku? Evo rešenja!

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Kako da izvučeš savršenu liniju ajlajnerom – svaki put!

Dvoje trkača osvojilo grad uprkos mraku i kiši. I sve zabeležili fantastičnim videom!

Hygge koncept u centru grada: Gde da se ušuškaš tokom hladnih zimskih dana?

Maldivi: Jedini vodič koji ti je potreban ukoliko putuješ u “tirkizni raj”

Želiš savršen, porcelanski ten? Otkrivamo ti tajne japanske beauty rutine

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Preporuka: Gde da izađeš ako voliš chill & hip atmosferu

1/3

Možda je veza imala potencijal da se razvije u pravcu dobre i zdrave veze, ali ste se suviše prepuštali svojim slabostima i radije ste verovali strahu, nego ljubavi. Kada partneri ne mogu da prepoznaju i iskažu takozvane negativne emocije, kao što su strah i ljutnja, onda se neminovno razvija toksičan odnos – jer ako niste svesni straha od odbacivanja, neadekvatnosti ili bliskosti (a to su najčešći strahovi) onda nećete moći da prepoznate kako oni “rade” kroz vas i kvare vam odnos.

Reakcije na emotivnu pretnju

Mozak registruje emotivnu pretnju izjednačavajući je sa fizičkom ugroženošću. U lošoj vezi, oboje partnera ima neadekvatne mehanizme borbe sa emotivnom pretnjom – aktiviraju se hormoni stresa koji otpuštaju u krvotok visoke nivoe kortizola i adrenalina, pa se od toksičnih veza možemo razboleti isto kao i od bilo koje druge vrste stresa. Pod takvim nabojem, lako ćemo razviti psihološke poremećaje kao što su depresija i anksioznost, ali i fizičke, kao što su migrenozne glavobolje, problemi sa probavom, razni ekcemi, ali i povećani rizik od srčanog udara.

Strah, očaj i nemoć znak su loše veze, a prvi korak ka rešenju jeste prepoznavanje i priznavanje sebi da se u njoj nalazimo. Osećamo se ugroženo i u potrebi da se odbranimo, fokusiramo se na negativne osobine partnera, na ono što radi pogrešno i što nam smeta, zaboravljajući da nikog drugog ne možemo da promenimo, ali da možemo da menjamo sebe.

Editors choice