Dobro znate kako se osećate kada ste zadovoljni svojim izgledom, kao i kako to što ste zadovoljni svojim izgledom utiče na to da se dobro osećate. Pravi izbor garderobe, bilo da je to ona kombinacija u kojoj se osećate najkomotnije, ili ona u kojoj delujete mršavije, ili neki upadljiv detalj, zbog koga delujete posebno glamurozno ili nekonvencionalno, mogu da promene dan koji nije obećavao. Ponekad (zapravo, vrlo često), ono što dolazi spolja, može da izvuče iz vas ono najbolje ili barem da promeni to kako se osećate. Boje igraju veoma važnu ulogu, ne samo na estetski, već i na energetski način, a oni koji se razumeju u te stvari, kažu da je žuta – boja sreće.

To je boja sunca, boja zlata, a takođe i boja treće čakre i trećeg sloja aure i odnosi se na ono što je najljudskije u nama – na naše mesto u svetu, na zadovoljstvo (ili nezadovoljstvo) svojim statusom, uspehom, ugledom, načinom svog života i time kakvu potvrdu o tome dobijamo od drugih.

Pojam sreće je shvaćen vrlo široko i apstraktno, jer sreća je i emocija i stanje i osećaj koji možemo da pronađemo unutar nekog drugog osećanja, prolazni i trenutni blesak, koliko i centar i oslonac, koji uvek možemo da pronađemo u sebi i svom životu. Ponekad, sreća je balans, a ponekad je afekat i euforija.

Ona čije prisustvo i trajni uticaj priželjkuješ u svom životu, vezana je za žutu boju. Žuta je simbol trajne, izbalansirane sreće, koja kao centar i kao stanje, priziva dobre vibracije i materijalizuje ih u svim životnim aspektima tvog života. Ali, naravno, ne treba preterivati, obojiti zidove i nameštaj u žuto, okačiti žute zavese i nositi žute haljine – dovoljno je uneti žutu boju u dekoraciju svog doma, na odmeren, vedar i odgovarajući način.

Žuta boja budi osećaj topline i udobnosti, pa je poželjno da kutak za sedenje u dnevnoj sobi, ili na mestu gde provodite dosta vremena, ima žute elemente. Ne morate tapacirati kauč i fotelju žutim materijalom, dovoljno je da nabavite neki lep pokrivač i uparite ga sa crvenim, narandžastim i ružičastim jastucima i jastučićima, da stvorite atmosferu radosti, osećanja potpune slobode i uživanja u vremenu koje provodite u privatnosti, sami sa sobom ili svojim najbližima.

Takođe, svetlost (lampe, sijalice i lusteri koji osvetljavaju vaš prostor) bi trebalo da bude topla i žuta, što u današnje vreme predstavlja problem sa savremenim led sijalicama. Njihova svetlost je hladnjikava i sivkasta, čak i kad je žuta, nema toplinu. Ali zato abažuri mogu da poprave taj utisak i da dodaju toplinu svetlosti koju propuštaju (ona koja se rasipa van abažura ili kugle i dalje će biti malo mutna), pa ukoliko koristite led sijalice, odaberite jasno žute, zlataste ili narandžaste zaklone i abažure za lampe.

Comments