Ukoliko vam je dosadio monoton izgled vašeg doma i tražite način da osvežite svoj enterijer, a da pri tome ne utrošite previše vremena i novca – imamo nekoliko saveta za vas. Odnosno, tu smo da vam prenesemo nekoliko saveta poznate dizajnerke enterijera Ellen Van Dusen, koja je i svoj dom uredila po njima. Njen stil odlikuju kombinacije neobičnih dezena i jarkih boja, kao i minimalistički komadi nameštaja – a svaki deo njenog doma autentičan je i ima posebnu, razdraganu atmosferu. Ona veruje da je svaka prostorija podjednako važna, pa tako fokus ne stavlja samo na dnevni boravak ili spavaću sobu, već pažnju posvećuje i kuhinji – koja izgleda kao prava mala galerija. Kako da unesete boju i razdraganost u svoj dom, pročitajte u nastavku teksta! 

Detalji oplemenjuju prostor

Nekada za osveženje prostora uopšte nisu potrebni veliki, konkretni komadi poput nameštaja. Svoj prostor veoma lako možete ulepšati detaljima, poput lustera u boji, ali i poput onih najjednostavnijih – kao što je na primer buket svežeg cveća na sredini vašeg trpezarijskog stola. U svojoj kuhinji, trpezariji ili dnevnoj sobi u svakom trenutku možete držati neobičnu vazu sa cvećem u boji koja vam se dopada, ili pak keramičku činiju punu voća različitog oblika i boja. Verujte nam, jedan ovakav detalj je dovoljan da promeni celokupan izgled vašeg prostora.

Nameštaj u bojama

Ipak, ako ste osoba koja ipak želi jasniji i konkretniji detalj u boji – predlažemo vam da to bude komad nameštaja, ali ne više njih, već samo jedan. Ukoliko vam je cela garnitura u boji, ili celokupan trpezarijski nameštaj, vaš stan će biti zanimljiviji ali efekat boje će biti manji. Ako želite da boja dođe do izražaja, najbolje bi bilo da među klasičnim nameštajem u beloj ili boji drveta, imate samo jednu stolicu ili stočić koji će se istaći po svom neobičnom koloritu. Takođe, ako sami farbate neki komad nameštaja, slobodno se poigrajte – on može biti i šaren, a ne samo u jednoj neobičnoj boji.

Comments