Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Žene! Vi ste krive za sve!

Tako bar poručuju mediji. Savetuju vas kako da ne gunđate, ne zakerate (jer to muškarca VEOMA nervira). Piše na koje sve načine uništavate sopstvene veze i kako je zapravo glavna krivica u tome što ste žene, to znači – ludebre! Zatim kažu da niste dovoljno seksi, da ste uštogljene, nedovoljno dajete zguza, grlo vam je nedovoljno duboko prilikom pušenja, naučite nešto iz pornića, pobogu!

Zvanična priča je da žene uništavaju samo pijanci, raspikuće i nasilnici. U Srbiji ima toliko mnogo ovakvih kandidata da se i ne stiže do toga kako muškarci perfidno ubijaju žene. Medijima nije u interesu da znate kako sve muškarci uništavaju žene. Nije posredi zavera, već slepilo. Muškarac je lovac, vi ste lovina. Zamislite kakva bi to bila televizija kada bi emitovala program samoodbrane za zečeve, fazane i prepelice? Čak i ženska glasila rade o glavi ženama u tom pogledu, a kada se i povede priča o neophodnosti samoodbrane, poruke koje se odašilju uglavnom su efikasne koliko i graktanje protiv lovačke puške.

Dakle, kako to muškarci uništavaju žene, osim što mogu biti pijanci, raspikuće, nasilnici, prevaranti, hladni skotovi koji vas uzimaju zdravo za gotovo i mamine maze kojima nikada nećete biti dovoljno dobre?

1. Samo se ti opusti biću ti bolji od tate

Tatica je mesto gde počinje sav ženski jad. Ako vam je tatica svetinja, već ste viđene za odstrel. Tata je prva muška instanca u životu svake žene. Isto onako kao što majke trajno mogu da unište sinove, očevi mogu da sprže mozak ćerkama i nikada im ne omoguće da nauče da misle. Muškarci igraju na to da dolaze na “pripremljen” teren. Stoga će (verovatno s vašim dopuštenjem) da učine sve da vam budu “isti kao tata, samo još bolji”. Za neke to znači da isto piju i tuku kao tata, za druge da su istog mandrilsko-orangutanskog pogleda na svet, a za neke da će vas razmaziti još više nego rođeni otac, koji je od vas napravio princezu nesposobnu za stvarni život.

2. Ne znaš ti to, daj ja ću

Ovo je veoma dobar alat za uništavanje bilo koga, pa i žena. Kao što žene od svojih muževa naprave veće debile nego što su ih majke razmazile tako što na sebe preuzimaju sve ono što on “ne ume”, isto čine muškarci. Umesto da pomognu ženama da savladaju novo znanje, postanu nezavisne u obavljanju poslova koji su im neophodni, muškarci na sebe preuzmu teret. Naizgled, idila, on usrdno pomaže nejakoj ženi i štiti je (što i jeste dužnost muškarca). No, kao što Amerika “pomaže” raznim narodima širom sveta, tako i muškarci mogu da ubiju ženu pomaganjem. Recimo, muž piše ženi naučni rad. I šta posle ona da misli o sebi nego da je glupa. Ne šalimo se, do tih razmera ide debilifikacija žena.

3. Izolacija

Pravi srpski mužjak isprva će pomirljivo da prihvati krug prijatelja koji draga uvodi u odnos. Zatim će da se ustremi na usamljene muškarce i protera sve muške drugare iz ženinog okruženja. Potom će da istisne sve one parove koji ga nerviraju. I na kraju će da gunđa kako previše s tim drugaricama izlazi. Čak 73% razvedenih muškaraca u Srbiji za razlaz krivi ženine drugarice, koje su je na to “nagovorile”. Jedno je da par odluči da napravi zajednički krug prijatelja koje će negovati, a drugo je kad vas Srbenda Kurčubić izoluje u četiri zida, ostavi bez ikakve emotivne podrške i osudi na samog sebe.

4. Učinilo ti se

Ima jedna sjajna predstava koju preporučujem. Naslov je “Plinska svetlost”. Muž svakog dana odlazi u grad i ostavlja ženu samu u kući. Svako malo stiša plinski gorionik tako da je svetlo sve prigušenije. Zatim sluđuje ženu da joj se samo pričinjava da se svetlost gasi, dok stvarno ne poludi. Muškarci u raspravama uvek nastoje najpre da diskredituju ženinu percepciju. Učinilo ti se, vidiš ono čega nema, samo ti se pričinjava. Žene, s obzirom na to da ne umeju da misle svojom glavom (zašto bi i umele, ko ih je pa učio? Mama je zauzeta ratom protiv tate, a tata je trpao u tu ljupku glavicu bombone i cvetiće, nikad kritičku misao), radije će da pomisle da su stvarno lude nego da sagledaju stvarnost.

5. Hoću bebu

E, ovo je vrhunac perfidnosti serbskih mužjaka. Kad im se žena otima kontroli, kad postaje previše uspešna, samosvojna, razgoropađena, ne mogu da je izoluju kao što uspešno čine sa usamljenim devojkama. Pametne devojke danas “krste” kao feministkinje (što je za prosečnog Srbina nešto kao polna bolest), kao lezbače (ako su baš drčne u tom svom feminizmu) ili kao dame sumnjivog morala (ukoliko slobodno raspolažu svojim životom). Onim ženama koje prkose time što su uspešne, muškarci uvedu embargo na penis i onda ih kad-tad nateraju da zažale što su slobodne i prokunu emancipaciju. E, a kad ste već u vezi sa srpskom gorilom, ne može da kaže da ste lezbejka ili kurva, a ni, pupu dalekobilo, da gaji feministkinju u nedrima – onda poteže najjače oružje. Beba! Odjednom, nije zadovoljan kako vaš život kao para napreduje i pod hitno bi da rodite jedno pe’šest’sedam bebica. Šta je u ovom potezu perfidno? To što ako kažete – ne, ispadate izdajnik ženskog roda, najgora osoba, gnjida ljudska. On vam ukazuje poverenje, hoće da svije gnezdo, a vi tako. Gde su vam instinkti majke? Kakva ste vi to žena? A ako kažete da, s vama je svršeno. Muškarac preuzima i poslednje konce kontrole kuda ide vaš život i kao para i kao jedinke. Samo ti lezi i doji, on će sve da sredi. Samo ti nemoj da radiš nešto, nego uzmi trudničko jedno dve godine, ionako to država plaća. Nedobog da mu kažete da je u ovom trenutku važnija karijera od dece! Onda, po srpskom narodnom običaju, prestajete i da budete žena, vraćate člansku kartu i molim lepo. Snađite se bez njega koji je SVE hteo da vam obezbedi. Bljuc.

6. Nisi više žena

Dakle, ovo je najkomičnija taktika kojoj pribegavaju srbomužjaci. Tragično je to što se žene prime, pa pate i pristanu na sve samo da joj se vrati titula žene. Kad žena prestaje da bude – žena? Onda kada ispolji sva ona ponašanja koja se mužjaku ne dopadaju. To je kao onaj blanko formular. Samo štiklira šta hoće da promenite. A vi čik nećite, pa će da vam objasni kako je to nedolično preko svake mere i kako vi, u stvari, i prestajete da budete žena.

Ona koja ostane uz gorilu i pristane da je žena po cenu raznih poniženja, ta se obično sveti mužu tako što sina napravi da bude idiot. Onda taj idiot pravi ćerke koje razmazi do besvesti. I tako se u Srbiji igra omiljeni sport – uništavanje dece. Muškarci, naravno, bolje prođu u tom cirkusu jer imaju penis, a u Srbiji čim imaš penis, to ti je kao da imaš milijardu dolara, sve možeš i sve ti je oprošteno. Pa makar bio pijanica, raspikuća i nasilnik.


Vukodlak i vampirica su par iz snova koji se juri po krovovima velegrada posmatrajući vas dok spavate ili divljate po klubovima. Oslanjaju se na svoje super-moći i s obzirom na to da su zveri, baš ih briga – sve će vam kazati u lice.!

Editors choice