Neke opšteprihvaćene “istine” o ljubavi treba dobro da preispitaš, jer su to možda pogrešna ubeđenja, koja stvaraju pogrešna očekivanja.

Ljubav sve pobeđuje

To je ideja da ljubav sve radi sama – da je dovoljno da nekog voliš i da u tome budeš istrajna i da će se ljubav postarati za sve ostalo. Ali nije tako. Ljubav ne uspeva da popravi loše odnose i ostajanje u toksičnoj vezi je užasno naporno i destruktivno. Ljubav neće nekoga izlečiti i promeniti, niti će sama od sebe učiniti da sve bude divno i harmonično. Ljubav se vodi, čuva i neguje, u ljubav se ulaže – ona ništa ne čini sama. Pre svega, ljubav ni sa čim i nije u sukobu, da bi pobeđivala.

Sve što ti treba je ljubav

U kontekstu emotivnog odnosa sa drugom osobom, ljubav je samo deo ispunjenosti i bogatstva života. Ali potrebno ti je još mnogo toga osim ljubavi – treba da imaš od čega da živiš, treba ti samoostvarenje i ispunjenje na drugim životnim planovima, treba ti društveni život. Ako je ljubav centar tvog života, nećeš biti ispunjena, faliće ti sve ostalo, jer ljubav ne može da ti nadoknadi druge stvari u kojima se ne ostvaruješ.

ljubav2 2 Univerzalne istine o ljubavi koje ti kvare sreću
Comments