Želite pouzdanog partnera, razmišljate o braku i porodici i spremni ste da da tražite, dok ne pronađete nekog ko je odgovarajući bračni materijal. Ne želite da gubite vreme – a ovo su znaci koji vas upozoravaju da on nije nikako ono što tražite.

Ranije nije imao ozbiljnu vezu

Zaljubljen je i veruje da je sa vama ozbiljno, novo iskustvo ga inspiriše i zanosi i govori vam da nije ni bio spreman za ozbiljnu vezu, dok nije vas upoznao. To je u redu ako ima 20 godina, ali ako je već u godinama kada bi neka životna iskustva trebalo da budu iza njega i pomognu mu da razlikuje fascinaciju od ljubavi, avanturu od obavezivanja i dubinu od površnosti, onda je upozoravajuće. On je verovatno iskren, jer oseća ono što oseća. Ali on nema pojma da ljubav uopšte nisu samo osećanja i da je za ozbiljnu vezu potrebno mnogo više – ozbiljnosti. Odluka, rešenost, disciplina, voljna posvećenost i onda kada osećanja nisu romantična ili strastvena. Možete biti polaskani pozicijom u kojoj nekome otvarate čitav novi svet, ali ne možete se osloniti na njega, on nije bračni materijal, jer je tek u procesu sticanja iskustva.

Svačiji prijatelj

Ovaj tip ima ogroman krug poznanika i čini se da je u prijateljskim odnosima sa svima. On poznaje vlasnike restorana, organizatore koncerata i gomilu važnih ljudi koji “povlače konce” i koji mu često obezbeđuju razne povlastice. Može biti zabavno i uzbudljivo sa njim, ali brzo ćete otkriti da je on stalno u pokretu i da ga brak i porodica uopšte ne zanimaju, osim kao ideja o tome da će se jednog dana skrasiti. Njemu treba partnerka za zabavu, neko ko će se diviti njegovim velikim gestovima i pratiti ga u njegovim akcijama, a ne neko ko će zahtevati od njega da se obaveže i ograniči svoju slobodu. Lako je zaljubiti se u takvog tipa, ali upravo one osobine zbog kojih mu niste odoleli, čine ga krajnje nepodobnim bračnim materijalom.

Comments