Sigurno se i vama često dešavaju male neprijatnosti na odeći i stvarima poput onih da se isflekate crnim vinom, pokvari vam se rajsferšlus na pantalonama ili se rasklimaju naočare toliko da vam redovno spadaju sa nosa.

U takvim situacijama ne znate kako da rešite problem a nervoza u datom trenutku nikako ne pomaže da smislite racionalno rešenje. Čak i kada dođete kući jednostavno za neke sitne kvarove ne možete da pronađete rešenje, te se jednostavno rešite da sve “zafrljačite” u kantu za smeće.

Ali, polako, stanite na vreme! Postoje rešenja za mnoge situacije sličnim ovim te tako možda i u primerima koje smo pripremili za vas možda pronađete ono koje vam je potrebno.

Noga Uradi sama: Uz ove trikove će vaše stvari DUŽE trajati

Fleke na majici od dezodoransa

Sigurno se i vama desi da na pojedinim majicama, uglavnom onim belim i svetlijih nijansi, ostanu fleke ispod pazuha od dezodoransa i znoja. Ove žute fleke nekada su toliko iritantne da pomislite da je jedino rešenje da majicu bacite. Međutim, mali trik koji vam možda može pomoći sastoji se od toga da na fleku stavite smesu od pomešanog liminunovog soka i vode. Ako su fleke jače boje onda pomešajte sodu bikarbonu i vodu pa dobro utrljajte, ostavite da odstoji nekoliko minuta pa onda isperite pre nego što stavite u mašinu za pranje.

Vodka za eliminisanje neprijatnih mirisa

Ukoliko se i nakon pranja na košulji ispod pazuha i dalje oseća jak miris znoja ili pomešanog znoja i dezodoransa pokušajte da te neprijatne mirise uklonite tako što ćete nasuti malo vodke na deo gde se oseća miris. Najbolji način da nanesete vodku jeste da je stavite u flašicu sa prskalicom te naprskate određeno mesto i ostavite da se osuši. Alkohol je odličan za ubijanje neprijatnih mirisa koje izazivaju bakterije.

Zategnite naočare lakom za nokte

Ako su vam se naočare rasklimale a trenutno kod sebe nemate mali šrafciger koji bi trajno rešio postojeći problem, onda uzmite providan lak za nokte i tankom četkicom pažljivo nanesite malo laka tačno na deo gde se nalazi šrafić kako biste ga privremeno zategli. Ovo nije trajno rešenje, tako da prvom narednom prilikom zategnite šrafcigerom.

Na isti način možete produžiti i vek trajanja dugmića na košulji koji preti da će ispasti svakog trenutka. Namažite providan lak za nokte preko celog dugmeta dok ne budete u prilici da ga ušijete.

Naočare Uradi sama: Uz ove trikove će vaše stvari DUŽE trajati Lak Uradi sama: Uz ove trikove će vaše stvari DUŽE trajati
Comments