Nije lako. Hteli biste da uredite svoju kancelariju i poslovni prostor da izgleda kao prostorije Googlea, ali vam budžet to ne dozvoljava. Ipak, uređivanje kancelarije je podjednako važno kao i uređivanje životnog prostora baš zato što u njoj provodite veći deo dana. Dobro uređena kancelarija može vas zaista podstaći na veće životne uspehe u karijeri, pozitivnije razmišljanje i pametnije planove. Evo stvari na koje treba da obratite pažnju kada se radi o enterijeru kancelarije.

Neka vaša kancelarija odražava politiku firme

Enterijer kancelarije treba da zaposlenima i klijentima stavi do znanja kako posluje vaša kompanija i šta su joj prioriteti. Na primer, kompanija koja se bavi osvetljenjem treba da ima otkačeno osvetljene kancelarije. Potrudite se da vaša kancelarija ne bude jedna od milion istih.

thingstokeepinmindwhiledesigningofficespace1 1393507601 Uredite poslovni prostor, ali pazite na detalje

Neka u vašoj kancelariji svi budu jednaki

Potrudite se da poslovni prostor bude prilagođen i za žene i za muškarce. Neka žene imaju svoju privatnost, a pušači budu slobodni da imaju prostor u kom će moći da se posvete svom poroku. Nikako ne favorizujte jedan pol u odnosu na drugi.

thingstokeepinmindwhiledesigningofficespace2 1393507610 Uredite poslovni prostor, ali pazite na detalje

Neka se stiče utisak što većeg prostora

Zatvoreni prostori guše kreativnost, što ćete i sami uvideti pre ili kasnije. Zaposleni u manjim prostorima očas posla izgube motivaciju i kreativnu slobodu. Potrudite se da vaš poslovni prostor diše i dozvoljava ljudima koji su unutra isto to.

thingstokeepinmindwhiledesigningofficespace3 1393507620 Uredite poslovni prostor, ali pazite na detalje

Neka ima nešto jedinstveno

Svaka kancelarija treba da ima neko jedinstveno svojstvo. Šta ima vaša? Divan pogled na grad? Teren za golf u hodniku? Fantastičan restoran u blizni? Opcije su beskrajne kada razmišljate o tom jedinstvenom svojstvu koje će vašu kancelariju izdvojiti od ostalih.


Una Hadži – Nikolić

Comments