Tokom UNICEF-ovog rođendanskog Teletona “Za svako dete, nada”, koji je u utorak emitovan na Prvoj televiziji, građani Srbije i kompanije donirali su četiri miliona 640 hiljada i 240 dinara za programe namenjene najugroženijoj deci i njihovim porodicama. Više od 10.000 građana uključilo se u program telefonskim putem i dalo svoju podršku UNICEF-u, a Klubu prijatelja UNICEF-a se priključilo 5.115 novih redovnih mesečnih donatora.

Teleton, koji su UNICEF u Srbiji i Prva televizija organizovali povodom obeležavanja 70 godina postojanja i rada UNICEF-a, podržalo je više od 60 istaknutih javnih ličnosti iz naše zemlje. Predrag Miki Manojlović, Nenad Zimonjić, Predrag Danilović, Sloboda Mićalović, Dejan Tomašević, Zoran Kesić, Nataša Ninković, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Aleksandar Šapić, Andrija Milošević, ministri Slavica Đukić Dejanović, Mladen Šarćević i Vanja Udovičić, državni sekretar Vicko Ferenc, samo su neki od brojnih učesnika koji su odgovarali na pozive gledalaca i pomogli u prikupljanju donacija.

unicef teleton 1 Uspešno završen UNICEF ov Teleton

Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji istakao je da je veliki odziv gledalaca i njihova podrška UNICEF-u dokaz da zajedno možemo da obezbedimo nadu za svako dete.

“U ime UNICEF-a i dece Srbije, zahvaljujem građanima koji su pratili i uključivali se u program, kao i učesnicima u emisiji koji su odgovarali na pozive građana. Zahvaljujem i našim korporativnim partnerima koji su omogućili da se organizuje ova interaktivna emisija – pre svega Prvoj televiziji, kao i telefonskim operaterima koji su se odrekli svog prihoda u korist UNICEF-a: Telenor, Telekom Srbija, VIP Mobile, SBB, Orion, NTH Media i Algotech. Sredstva koja smo prikupili UNICEF će iskoristiti u svom radu sa socijalnim radnicima da podrži i ojača porodice i tako spreči izdvajanje dece iz porodica, kao i da se podrži ponovno spajanje porodica kada god je to moguće; u radu sa vaspitačima kako bi se deci obezbedio pristup predškolskom obrazovanju, i u svom radu sa zdravstvenim radnicima da bi oni mogli da pomognu majkama i novorođenoj deci, kao i da bi deca sa smetnjama u razvoju dobijla podršku koja im je potrebna. Za UNICEF, Teleton je više od inicijative da prikupimo donacije, on predstavlja moralni i društveni dogovor između UNICEF-a i građana Srbije”, poručio je gospodin Saint-Lot.

Tokom dvočasovnog programa, emitovani su prilozi o radu UNICEF-a svetu i Srbiji, muzički nastupi i skečevi. Gledaocima su se preko video uključenja obratili nacionalni ambasadori UNICEF-a u Srbiji, Ana Ivanović i Aleksandar Saša Đorđević.

unicef teleton 2 Uspešno završen UNICEF ov Teleton

“Drago nam je što je upravo Prva televizija bila domaćin ovako velikog i zahtevnog šou programa koji je sa jednim plemenitim ciljem okupio najistaknutije javne ličnosti Srbije da podrže UNICEF i pomognu najugroženijoj deci i porodicama u našoj zemlji. Naša kuća ima dugu tradiciju učešća u humanitarnim akcijama i svoj uticaj ćemo nastaviti da koristimo kako bismo promovisali prave vrednosti – solidarnost, empatiju i pomoć ugroženima”, rekla je Manja Grčić, direktor Antena Grupe za Srbiju i Crnu Goru.

UNICEF je globalna i svetski priznata humanitarna organizacija koja već sedam decenija radi na ostvarivanju prava dece i radi za njihovu dobrobit u više od 190 zemalja i teritorija. U potpunosti se finansira od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija, od kojih se realizuju i programi za decu i porodice u Srbiji. U našoj zemlji, UNICEF je prisutan gotovo od samog osnivanja i sprovodi sveobuhvatne i dugoročne programe za zdravije i srećnije odrastanje svakog deteta.

Comments