Najbolje se osećamo kad smo zadovoljne time kako nam izgleda kosa, to je makar jasno. Zato, ako vaša kosa izgleda “beživotno”, ako ravno pada i nema dovoljno volumena, znate šta vam je činiti – vreme je da je uvijete. Ali, svakodnevno uvijanje četkom, presom ili figarom nije opcija – jer niko od nas ne želi da završi sa oštećenom, “slamastom” kosom. Zato bi kosu najbolje bilo da uvijemo na prirodan način, a kako izgleda uvijanje kose bez toplote, otkrivamo vam u nastavku teksta! Predstavili smo najbolje načine koje smo pronašli na TikToku ili isprobali, a na vama je da se poigrate i odredite koji će najbolje odgovarati vašem tipu kose.

Uvijanje kose bez toplote – najbolji načini

Uvijanje uz pomoć čarapa

Uvijanje kose uz pomoć trake od bademantila je passé, pa samo odlučili da malo začinimo stvari. Iz fioke izvucite jedan par dužih čarapa, a zatim se bacite na uvijanje. Čarape na vrhovima vežite jednu za drugu po sredini glave, a zatim kosu sa leve i desne strane u različitim smerovima (ili istom smeru, od lica) uvijte oko čarape, a zatim čarape na krajevima uvežite u čvorove ili ih pričvrstite gumicama za kosu. Kosa pre uvijanja oko čarapa (najbolje pamučnih) može da vam bude prosušena ili u potpunosti suva. Prespavajte, ujutru pustite kosu, blago je isprskajte lakom, a zatim rastresite. Možete je i raščešljati, za suptilnije talase ili mekše lokne.

@sabrinamadere When I say you guys NEED to try this… #heatlesscurls #diycurls #sockcurls #foryou #PepsiApplePieChallenge ♬ Levitating – Dua Lipa

Uz pomoć trake za kosu

Da li još uvek niste bacili svoju staru traku za kosu, koju ste nosili na trening ili oko čela negde oko 2012. godine? Ako niste, odlično, jer imamo novu namenu za nju! Traku za kosu stavite preko kose i oko čela, a zatim pramen kose koji je najbliže licu prebacite kroz traku, udružite ga sa sledećim, pa i njega proucite – i tako sve dok ne dođete do sredine glave, sa obe strane. Kosu koja vam je pozadi ostala van trake, takođe ubacite, lezite da spavate i sutra je vreme za otkrivanje frizure. Ovaj način uvijanja daće vam prirodne, nežne talase koji ne kreću od samog vrha kose, već od sredine.

@lillyvanbrooklyn♬ Rasputin (Single Version) – Boney M.

Pročitajte i ovo: Naši omiljeni tips&tricks koji će sprečiti opadanje vaše kose!

Ako želite da umirite lokne, probajte traku

Ako prirodno imate loknastu kosu, želite da održite nežne talase, ali ne i jake lokne – imamo predlog i za vas. Dobro začešljate kosu, vežite je u niski rep, a zatim oko nje uvežite platnenu traku tako da njome prekrijete celokupan rep. Sa ovom trakom možete prespavati, a možete je skinuti i nakon nekoliko sati, ako ne želite da previše ispravi vašu kosu. Nakon što je pustite, primetićete da se vaša kosa umirila i da su talasi suptilniji, a kosa i dalje ima volumen.

@sarasaadia Reply to @imenebakhtiiiii33 Kardoune 🇩🇿❤️ #algerian #northafrican #DOLLHOUSECHALLENGE #hair #algeriangirl #fyp #hairtutorial #noheathair #algerienne ♬ Ana Lahale – Elyanna

Uvijanje sa majicom

I za kraj, najneobičniji način od svih – uvijanje kose uz pomoć majice! Ni sami nismo bili sigurni kako je ovo moguće, ali TikTok nam je dokazao da jeste. Urolajte jednu ili dve majice u valjak, koji ćete pričvrstiti gumicama za kosu i uvezati tako da izgleda kao krug. Stavite razdeljak na sredinu, očešljajte kosu i zatim krug od majice stavite na glavu. Kosu sa obe strane čvrsto uvijte oko majice, a zatim tako lezite da spavate. Znamo, izgleda smešno – ali verujte nam da daje dobre rezultate. Pustite kosu, raščešljajte je i uživajte u neverovatnom volumenu (kosa će vam biti odignuta od glave u stilu frizura devedesetih godina) i blagim talasima!

@mypawfectfamily Reply to @kurzbeinus7 okay, I forgot how much I loved this #mypawfectfamily #noheatblowout #noheathair #thickhair #browngirl ♬ Psycho (feat. Rubi Rose) – Dixie

Ako vam se dopao ovaj tekst pročitajte i: Faux-Out tehnika koja će preporoditi vašu kosu

Naslovna fotografija: instagram.com/negin_mirsalehi

Jovana Pantić

Comments