#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Uvreženi stavovi o vezama i braku koji zapravo kvare odnose

Uvreženi stavovi o vezama i braku koji zapravo kvare odnose

1/3

Odrastajući usvojimo ubeđenja koja kasnije ne preispitujemo, verujući da su istinita i smatrajući ih svojim sopstvenim uverenjima. Iskustvo će nas demantovati na mnogo načina, ali ako ne uvđamo da stvari ne funkcionišu onako kako smo ubeđeni da treba i kako očekujemo, zato što su naša ubeđenja pogrešna, bićemo veoma nesrećni, frustrirani, ljuti i zbunjeni. Ovo su najčešći uvreženin stavovi, koji nam kvare odnose, ako ih se ne oslobodimo.

Sudbinske veze spontano funkcionišu

Osećamo spoj sa svojom srodnom dušom i  uvereni smo da će se sve među nama odvijati spontano i sa lakoćom, jer smo prosto suđeni jedno drugom. Ali to je nerealno očekivanje, jer sve što se ne čuva, ne neguje i u šta se ne ulaže, degradira i propada, a to pogotovu važi za organske stvari, kao što je duboka povezanost među onima koji jedno drugo prepoznaju kao srodnu dušu. Ljubav je krhka i njen posao je da nas poveže, a ne da nas drži vezane. Nama je potrebno da imamo osećaj povezanosti, ali da se u njemu osećamo slobodno i opušteno, a da bismo postigli taj nivo prisnosti, potrebno je mnogo razumevanja, mnogo emotivnog ulaganja, mnogo ustupaka, kompromisa, iskrene želje i čvrste namere da sačuvamo svoju ljubav.

U početku veze ne treba izražavati nezadovoljstvo

Nastojeći da se predstavimo u najboljem svetlu u prvoj fazi veze, propuštamo priliku da stvari postavimo onako kako će se dalje razvijati. Ako prećutkujemo nezadovoljstvo zbog stvari koje ne funkcionišu, a koje su nam važne, kasnije će upravo to izazvati mnogo sukoba i biće teže rešavati ih. Ukoliko partner kasni i ne poštuje dogovor, a ti ne kažeš ništa, on neće znati da ti to smeta – na primer. O svemu što ti smeta potrebno je da razgovarate (i pregovarate) jer tako se stvaraju zdravi kompromisi koji će i ubuduće funkcionisati.

Treba da imate seks određen broj puta (dnevno, nedeljno, mesečno)

I ovo je oblast nerealnih očekivanja, koja stvaraju nezadovoljstvo u partnerskom odnosu.  Ukoliko se učestalost seksualnih odnosa ne poklapa sa tvojim očekivanjima, preispitaj očekivanja – da li je je tvoj ili njegov libido manje ili više izražen, pa to stvara nesklad, ili se radi samo o tvojim ubeđenjima da je recimo, preterano imati seks svakodnevno, a premalo imati ga par puta mesečno. Učestalost seksa zavisi od mnogih faktora, a ako se neko od vas dvoje oseća uskraćeno, neophodno je da o tome razgovarate i da otkrijete o čemu se radi – u razlici u seksualnim apetitima, ili o pogrešnim ubeđenjima. Velika je verovatnoća da je u pitanju ovo drugo.

Editors choice