Kada je reč o šminkanju, devojke se definitivno dele na dve grupe: one koje vole da naglase oči i one koje obožavaju upadljive karmine i “akcenat” na usnama. Naravno, ima i onih koje vole oba načina šminkanja, ali ipak vodite računa o tome da je “manje više” pa se odlučite samo za jedan.

Bilo kako bilo, ukoliko spadate u drugu grupu devojaka koje vole da šminkanjem naglase svoje usne, ovde možete pročitati koje trikove treba primeniti kako bi vam karmin trajao ceo dan, a danas ćemo se fokusirati na prvu grupu devojaka i ljubiteljke efektnog smokey eye-a.

Verujemo da vam je dobro poznata situacija – “izvukle” ste savršenu liniju ajlajnerom, “kvačica” je pod savršenim uglom, trepavice ste perfektno naglasile maskarom, sve je na svom mestu, kad ono, još niste ni izašle iz kuće a šminka oko očiju je počela da se razmazuje. Doterate to na brzinu, izlazite, ali, vratite se na kraju dana i shvatite da su vam oči kao u pande! O čemu se radi?!

oci3 Uz ove trikove recite ZBOGOM razmazanoj šminci oko očiju!

Ne stavljajte previše korektora!

Najpre, šminka vam se razmazuje verovatno zato što stavljate previše korektora. Čim vidite podočnjake i “kesice” oko očiju, automatski posežete za korektorom i mažete ga, mažete i mažete. Možda ste uspele da pokrijete nesavršenosti, ali sigurno nećete izbeći razmazivanje i mrlje. Jer, sama struktura korektora je takva da čini maskaru vlažnom i lepljivom, što dalje prouzrokuje njeno razmazivanje, što dalje vodi ka vašem “panda-efektu”. Dodajte na sve to znojenje ili čak trenutak kada vam bez razloga zasuze oči… Dakle, smanjite količinu korektora i šminka će vam makar malo duže trajati. Osim toga, ovde smo vam pisali o tome na koji način možete učiniti da vam korektor traje ceo dan.

Comments