Da li postoji ružan vampir u serijama? Naravno da ne. Dokaz za to je i Ijan Somerhalder (Ian Somerhalder) koji igra lik vampira u globalno poznatoj seriji “Vampirski dnevnici“ (Vampire Diaries). Serija je počela da se emituje 2009.godine, poklapajući se sa tematikom “Sumrak sage“ (Twilight), ali se i od nje razlikuje. Uloga lošeg momka, na kojeg sve žene padaju, pripala je baš Ijanu. Šarm, izgled i neverovatno dobra gluma.

Obično se kaže za decu iz mešovitih brakova da ih odlikuje privlačna spoljašnjost, pa Ijan nije izuzetak. Sa očeve strane je francusko-engleskog porekla, a sa majčine irsko-indijanskog! Vešto smućkan napitak u vidu muškarca za kojim žene vrište gde god da se pojavi. Ponekad organizatori pripreme kola Hitne pomoći, za svaki slučaj.

Slika 19 Vampire Diaries  zašto volimo Dejmona Salvatorea?

Prepoznatljivi osmeh koji obara sa nogu

Ijanovova majka bila mu je najveći oslonac u životu. Na predlog prijatelja i uz podršku majke, krenuo je da se bavi modom sa samo deset godina! Sam vrh mode – Njujork, Pariz, Milano i London, bile su njegove početničke destinacije. Kampanje za Guess, Gucci, Versace, Dolce & Gabanna, Calvin Klein, samo su se nizale.

Slika 210 Vampire Diaries  zašto volimo Dejmona Salvatorea?

Ijan kao maneken, pre glumačke karijere

Posle mode, ipak se odlučuje za glumu i svoju prvu veliku ulogu dobija u adaptaciji knjige Breta Istona Elisa (Bret Easton Ellis) “Pravila privlačnosti“ (The Rules of Attraction). Nakon toga već dobija uloge u poznatijim serijama kao “Smallville“ i “CSI: Miami“.

U “prevampirskoj eri“ žene su rado gledale seriju “Izgubljeni“ (Lost), upravo zato što je Buna Karlajla (Boone Carlyle) igrao Somerhalder. Izgleda da su producenti i režiseri shvatili da mu uloge loših momaka “leže“, pa su ga angažovali za malo drugačiju seriju od ostalih.

ian somerhalder 1291488513 Vampire Diaries  zašto volimo Dejmona Salvatorea?

Na snimanju serije Lost

Usled pomame za Vampirologijom i mitovima, Ijanu je ponuđena uloga Dejmona Salvatorea (Damon Salvatore), u seriji “Vampirski dnevnici“ (Vampire Diaries) snimljenoj prema knjizi Lize Džejn Smit (Lisa Jane Smith). Niko nije pretpostavljao da će serija doživeti ogromnu popularnost, baš zbog zainteresovanosti za “Sumrak sagu“. Međutim, četiri miliona ljudi odgledalo je prvu sezonu, kada je ona počela da se emituje 2009.godine. Naravno da su svi primetili Dejmona, lošeg vamira, romantično-sarkastičnog karaktera.

slika 43 Vampire Diaries  zašto volimo Dejmona Salvatorea?

Vampir koga ne možete da ne volite

U jednom trenutku je neverovatno duhovit i šarmantan, u sledećem ubija ljude. Naravno, ima sve odlike vampira. Bled je, ima nadljudske sposobnosti, grize vratove i hrani se krvlju, a mogu ga ubiti sa drvenim kolcem i biljkom zvanom Vrbena. U početnim epizodama krajnje je negativan lik, ubija bez milosti i preobražava pojedince u vampire. Međutim, kako serija odmiče, on se menja, usled ljubavi prema Eleni Gilbert, koju tumači Nina Dobrev (Nina Dobrev). Iako će teže to priznati, Dejmon oseća ljubav i prema bratu Stefanu Salvatoreu, koga igra Pol Vesli (Paul Wesley). Sam Ijan, kada priča o ovoj ulozi, kaže da se Dejmon trudi da bude loša osoba, ali da ga ljubav preobražava. Ljubav prema Ketrin Pirs (Katherine Pierce) učinila ga je lošim i okrutnim, ali ljubav prema Eleni, vuče ga ka njegovoj pravoj prirodi i ljudskosti.

slika 53 Vampire Diaries  zašto volimo Dejmona Salvatorea?

Trojka koja osvaja svet jednim ugrizom

Serija se još uvek prikazuje, u toku je treća sezona i popularnost joj ne opada. Ako još uvek niste pogledali ovaj miks drame, horora, komedije, akcije i romantike – propustili ste mnogo toga. Ako ni zbog čega drugog, onda samo zato kako biste se smejali odličnim skečevima i sarkazmu Dejmona Salvatorea, kao i uživali u tome da ljubav ipak na kraju pobeđuje loše u svima nama.


Tina Bunjevački je nepopravljivo romantična, čak i kada tome nema mesta u nekoj situaciji. Svako jutro kaže sebi “Od sutra počinješ da učiš i vežbaš” i skoči na čokoladu, kafu i pisanje bloga. Često ukucava na pretraživačima “crno-bele fotografije” i “Impresionizam Van Goga”. Obožava dan kada ode u staru novinarnicu i kupi brdo novina pre X godina, kako bi seckala najzanimljivije članke. Zacrtani cilj: 58 kilograma i sledeća Anna Wintour.

Comments