5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Film zasnovan na prvoj knjizi iz popularnog serijala autorke Rišel Mid (Richelle Mead) – “Vampirska akademija – Sestre po krvi” u bioskopima će se naći 13. februara.

Akademija Sv. Vladimira ni po čemu nije obična privatna škola – to je tajno mesto na kome vampiri uče kako da koriste magiju, a dampiri – poluljudi, poluvampiri prolaze kroz obuku kako bi mogli da ih zaštite. Dampiri štite moroje, miroljubive, smrtne vampire od zlih strigoja, pripadnika besmrtne vrste vampira koji žele da unište sebi slične moroje.

 Vampirska akademija konačno stiže u domaće bioskope

Dampiri, moroji i strigoji glavni su junaci svetskog bestseler serijala “Vampirska akademija“, koji je, na zadovoljstvo mnogobrojnih fanova, konačno pretočen u filmsku priču. “Vampirska akademija” naći će se u domaćim bioskopima od 13. februara 2014. godine.

Rouz Hetavej (Rose Hathaway) je dampirka i privatni čuvar svoje najbolje prijateljice Lise (Lissa), vampirice i morojske princeze. Skrivale su se dve godine, ali su ipak uhvaćene i prisiljene da se vrate na Akademiju – na mesto koje predstavlja najveću opasnost za njih. Rouz i Lisa naći će se uhvaćene u mrežu zabranjenih ljubavi, nemilosrdne društvene scene i zastrašujućih noćnih rituala. Ali najveća pretnja od svih tek će uslediti – strigoji, najmoćniji i najopasniji vampiri na svetu, imaju vlastite planove za Lisu…

Ulogu Rouz tumači glumica Zoi Dojč (Zoey Deutch), Lizu igra Lusi Fraj (Lucy Fry), a u filmu se pojavljuju i Sara Hajlend (Sarah Hyland), Olga Kirilenko (Olga Kurylenko), Dominik Šervud (Dominic Sherwood) i drugi.

VA 04026R Vampirska akademija konačno stiže u domaće bioskope

Lusi Fraj naglašava da je ekipa tokom snimanja bila sjajna, i da se film nije udaljavao od romana: “Svi glumci su ostali verni likovima iz knjige, samo su dodati neki novi elementi, i radnja se odvija malo brže. U filmu preovladava akcija. Sve se dešava brzo, energično i sa mnogo humora”, zaključuje Lusi.

Autorka šest nastavaka serijala “Vampirska akademija” Rišel Mid ponekad je prisustvovala snimanju. Midova je imala potpuno poverenje u reditelja i u njegova rešenja: “Oduševljena sam neverovatnim osećajem reditelja za detalje i tokom celog projekta sam bila potpuno spokojna”, naglašava spisateljica. Prema njenim rečima ekipa je vrlo prijatna i tokom rada je vladala krajnje prijateljska atmosfera.

Režiser Mark Voters (Mark Waters) je imao iskustva u adaptaciji već dve knjige fantastike za decu, a scenario za ovaj film po knjizi “Vampirska akademija” prilagodio je njegov rođeni brat. “I za mene i za mog brata ovo je bilo ostvarenje svih snova. Rišelina mitologija i svet koji je ona stvorila deluju tako stvarno, a način na koji je ona to napisala je kristalno jasan. Uživao sam radeći ovaj film”, ističe Voters.

U Srbiji, romane iz serijala “Vampirska akademija” Rišel Mid izdala je izdavačka kuća “Laguna”.

Editors choice