Kad se sa nekim srodiš i postigneš onu bliskost u kojoj se mnoge stvari podrazumevaju, jer ste postali komotni i opušteni jedno sa drugim i jer više ne razmišljate o tome kakav ćete utisak ostaviti i šta će partner misliti, to je divno stanje, u kome verujete jedno drugom i ne brinete. Ali, u opuštenosti i prisnosti duge veze, mnogi parovi zaboravljaju i zapostavljaju važne stvari, zbog kojih se i jesu toliko zbližili i koje održavaju njihovu povezanost živom i dinamičnom.

Dugi razgovori

Vremenom se razgovori svode na dnevnu razmenu informacija – počnete da komunicirate „telegrafski“ da bi se o nečemu dogovorili u najkraćem roku. Nekada ste dočekivali jutra razgovarajući o ljubavi, diskutujući o slobodi, o smislu života, svemiru, o veri, prirodi, istini, moralu…

Sva ta filozofija je bila tako uzbudljiva, da vam nije smetalo da se odričete sna da biste razmenili mišljenja i da biste „oštrili mozgove“ zadivljeni činjenicom da vam partner pruža intelekutalnu i duhovnu stimulaciju i da sa njim možete baš o svemu da pričate. Prioriteti se menjaju sa načinom života i možda sada oboje imate više obaveza nego ranije, ali povremeno biste mogli da iskoristite neku inspirativnu priliku, film koji ste gledali, ili knjigu koju čitate, da povedete sa partnerom jedan od onih dubokih razgovora, posle kojih ostaje utisak da smo doživeli nešto važno, veliko i lepo.

Mala iznenađenja

Ranije ste umeli da iznenadite partnera nekim neočekivanim gestom, ispunjavanjem neke seksi želje onda kad to uopšte ne očekuje, malim poklonom, malim poklonom, spremnošću na nešto što je jednom rekao da bi voleo da uradite zajedno… To što ste već dugo zajedno, ne bi trebalo da iskoreni vaš entuzijazam da jedno drugom priređujete sitne radosti.

Comments