Međunarodna proslava 29. rođendana revolucionarne Air Max linije patika, u New York-u, Hong Kong-u i Tokyo – u, istovremeno je bila proslavljena i u Beogradu. Ovaj važan događaj u Nike istoriji svojim prisustvom uveličao je veliki broj poznatih ličnosti iz sveta glume, muzike, sporta među kojima su i glumci Aleksandar Radojičić i Nikola Glišić, glumice Nina Janković i Tamara Dragičević, košarkaši Crvene Zvezde – Branko Lazić i Luka Mitrović, naš proslavljeni atletičar Emir Bekrić, pevač Nikola Rokvić i pevačica Nikolija Jovanović, kao i mnoge druge uticajne javne ličnosti.

Emir Bekric Veliki broj poznatih proslavio Air Max Day

Davne 1987. godine poznati Nike dizajner, Tinker Hetfild, osmislio je potpuno nov koncept patika, poznat kao Air Max 1 model, prikazavši do tada nevidljivi deo patike uvođenjem providnog, vazdušnog đona. Od tada, Air Max je doživeo veliki broj varijacija smelih boja i jedinstvenog dizajna u vidu modela – Air Max 90, Air Max 93, Air max 95, Air Max 360 i postao najpopularnija patika na svetu, zauvek promenivši ulogu koju patike imaju u životu svakog od nas.

Nikola Glisic Aleksandar Radojicic Nikola Rokvic Veliki broj poznatih proslavio Air Max Day

Na 29. rođendanu Air Max-a svim prisutnima premijerno je predstavljen najnoviji član Air Max porodice – Air Max Zero, čiji dizajn je nastao još davne 1985. godine, ali tek prošle godine je tehnologija bila dovoljno razvijena da omogući da ovaj inovativni dizajn ugleda svetlost dana. Limitirana serija Air Max Zero modela dostupna je u svim BUZZ Sneaker Station prodavnicama.

Nikolija Jovanovic Veliki broj poznatih proslavio Air Max Day

Posetioci ove nesvakidašnje proslave rođendana, imali su priliku da vide prve originalne verzije modela ključne za epohu u kojoj su nastale, isprobaju nove modele, donesu svoj Air Max model na reparaciju i čišćenje, kao i ako nisu do sada, upoznaju se sa Air Max-om i sami se uvere zbog čega je to jedna od najomiljenijih patika svih vremena.

Tamara Dragičević i Nina Janković Veliki broj poznatih proslavio Air Max Day

Poznati iz sveta glume, muzike, sporta kao i svi ljubitelji legendarnog modela, mogli su da uživaju u impresivnoj proslavi i zajedno sa Nike-om obeleže 29 godina dugu tradiciju stvaranja patika koje su zauvek promenile svet.

Comments