Beauty trikova, tutorijala i smernica nikad dosta! Mi smo barem u konstantnoj potrazi za novim makeup inspiracijama i lookovima koje bismo mogli da rekreiramo – a upravo ono što smo tražili pronašli smo na Instagram nalogu Veronique Leysen! Veronique je bivša glumica, dizajnerka enterijera i tekstila, bavi se modom, kreira makeup tutorijale i poseduje bar u Antverpenu, a uz to je i mama Ottoa, Isaïe and Romea. Ona uživa u kreiranju effortless makeup lookova, nikada ne koristi beauty filtere na svojim fotografijama i videima, šminka se po svojim merilima i pokazuje nam da nam za idealni look nije potrebno pregršt proizvoda – kao i da ih sami možemo kreirati, bez profesionalnih makeup artista. U nastavku nam predstavljamo naše omiljene beauty lookove, koje smo otkrili na njenom profilu!

Signature red lip 

Okej, crveni karmin zaista je nezaobilazni klasik! Svaka od nas je barem jednom izašla sa crvenim karminom osećajući se kao da je u centru svačije pažnje, i zato je to prvi look koji vam predstavljamo. U zavisnosti od tona svoje kože, trebalo bi da odaberete nijansu koja će uz njega najbolje pristajati – koži rozikastog podtona pristaju intenzivni, koralni tonovi, dok onoj malo maslinastijoj dobro stoje bordo, burgundi ili boja trule višnje. Zatim, odlučite se za mat ili sjajnu opciju, nanesite tek malo korektora i rumenila, a na oči nanesite samo maskaru – jer nema potrebe da išta sem usana bude u centru pažnje!

Smokey eyes

Prvo smo se fokusirali na usne, a sada u centar pažnje stavljamo oči! Veronique suptilni smokey eye look predlaže za svečane prilike kao što je odlazak na venčanje, a ona je svoj look kreirala uz pomoć tečne, tamnoplave senke sa blagim štrasom, crnog kreona i nežnije, sivkasto-braon senke koju je nanela na donji kapak. Uz ovaj look najbolje je kreirati ujednačen ten, dodati malo rumenila i sve zaokružiti neutralnim karminom u boji usana.

Pročitajte i ovo: Evo šta vaš mali neseser mora da sadrži od šminke

Sjaj na očima

Veronique je veliki fan šljokica i sjaja – ali u okviru suptilnih, sofisticiranih makeup lookova. Ukoliko želite da kreirate look koji je svakodnevan, ali istovremeno i nesvakidašnji – ne tražite dalje. Veronique predlaže da na kapcima iscrtate klasične cat eye linije ajlajnerom, a zatim iznad pregiba gornjih kapaka izvučete linije suptilnim, srebrnim sjajem. Na ovaj način vaš eye makeup look dobiće originalni twist, koji će pažnju svih usmeriti pravo na vaše oči!

Casual makeup look

Svakoj od nas potreban je jedan klasični, opušteni makeup look koji možemo kreirati za odlazak na posao, ili popodnevnu šetnju i kafu sa prijateljicama. Ovo je svakodnevni look kojem ćete se verovatno najčešće vraćati, a zasnovan je na nežnim, čokoladnim tonovima. U okviru ovog looka, svoj oblik očiju možete naglasiti braon senkom, umesto intenzivnim, crnim ajlajnerom – za suptilniji, ali primetan efekat.

Pročitajte i ovo: Stvari koje morate da znate pre nego što ubrizgate filere

Nežni tonovi i konturisanje očiju

Ukoliko uživate u konturisanju očiju, evo savršenog looka za vas! U videu u nastavku otkrićete kako da na najbolji način naglasite oblik svojih očiju i istaknete svoj pogled, a sve uz pomoć suptilne šminke koja deluje veoma prirodno. Obožavamo kada uz pomoć malih trikova možemo da postignemo mnogo!

Fake pegice

I za kraj, naravno da se i Veronique oprobala u jednom od najpopularnijih makeup trendova ove godine – kreiranju lažnih pegica! Ukoliko niste prirodni srećnici kojima pegice izađu na letnjem suncu, u nastavku vas čeka tutorijal u kojem Veronique korak po korak pokazuje kako kreira lažne pegice koje izgledaju potpuno natural! Fake pege možete kreirati uz pomoć nekoliko različitih tipova proizvoda, o čemu možete više pročitati u opisu videa.

Naslovna fotografija: instagram.com/mauricetteveronique

Jovana Pantić

Comments