Gotovo da je uobičajeno da na ulici viđate starije muškarce sa dosta mlađim devojkama. Ali, moramo prihvatiti činjenicu da postoje i starije žene koje su u vezi sa mlađim muškarcima.

Dosta je bilo osuđivanja. Vreme je da muškarci shvate prednosti zabavljanja sa iskusnijim ženama. Generalno, uvek se žalimo kako žene ne znaju šta hoće i kako su “skupe za održavanje”. Nemojte me shvatiti pogrešno, ne govorim o razlici od 25 ili 40 godina. Kada kažem starije žene, mislim na razliku od 10 do 12 godina.

Muškarac u srednjim dvadesetim godinama, koji se zabavlja sa ženom u srednjim tridesetim proći će kroz iskustvo koje će mu promeniti život. Prosečna dvadesetogodišnjakinja je energična, ambiciozna, zna kako i šta. Ali žena u tridesetim godinama je ipak proživela više, zna više, od nje možete mnogo toga naučiti. Svesna je da se ne jede sve što leti. Naravno, nikada na možete naći ružu bez trna. Ovo znači da u zamenu za mir morate prihvatiti neke od komplikacija koje donosi veza sa starijom ženom. Međutim, prednosti ubedljivo prevazilaze nedostatke.

Dobre stvari

Iskustvo – Starija žena, od tridesetak i kusur godina nikada ne može biti kao devojka od 20. Ali, neverovatno je šta 10 godina iskustva više mogu da vas nauče. One znaju šta žele i kako to da dobiju. Starija žena zna da vitez u sjajnom oklopu nikada neće doći i pasti joj pod noge.

Nezavisnost – Starije žene su ostvarene u svojim poslovima. Ne očekuju da ih muškarac izdržava. Nezavisnost žene otklanja stres kod skoro svakog muškarca, on ne mora brinuti o tome da li će ga ona “provozati” samo da bi dobila novac i korist.

Zrelost – Starije žene znaju da cene prave stvari u životu. One ne igraju igrice i ne vrednuju materijalističke ideale koje mediji propagiraju. Sa njima možete voditi konstruktivan razgovor a da ne brinete o tome da li ćete možda promašiti temu, ili otići u pogrešnom pravcu. Ona će vas voditi. Sa njima nećete razgovarati o ruževima za usne ili o tome da li joj se minđuše slažu sa suknjom.

Loše stvari

Biološki sat – Da biste pronašli savršenu stariju ženu, možda ćete morati da razmotrite njene planove u vezi sa osnivanjem porodice. Zapamtite, njen biološki sat otkucava jako brzo. Pošto ona želi da se zabavlja sa mlađim muškarcem, postoji šansa da ona samo želi mladog i energičnog muškarca, i da joj deca nisu ni na kraj pameti. Dakle, pre ulaska u vezu sa starijom ženom, prvo proverite njene planove po ovom pitanju.

“Stari prtljag” – Zajedno sa godinama seksualnog iskustva, dolaze i neka nerešena pitanja i višak prtljaga. Možda ćete želeti da proverite da li je u prošlosti bila “fatalna žena”.

Ako ste zadrti Balkanac, verovatno nećete razumeti ni polovinu stvari iz ovog teksta; ako ste žena, verovatno mislite da mnogo serem. U svakom slučaju, razmislite još jednom o svemu, možda nećete imati tolike glavobolje.


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Comments