Moderno doba podrazumeva previše obaveza, sedenja na radnom mestu, i manje vremena za fizičku aktivnost. Koliko samo puta govorimo sebi kako od sutra krećemo u teretanu, ili na trčanje, i onda to “sutra” odlažemo do daljnjeg, jer nam to iziskuje da imamo više slobodnog vremena, što često nemamo.

Ali, ono što je dobro je to da ne moramo da idemo u teretanu kako bismo vodili računa o svom telu, i bavili se fizičkom aktivnošću, nego da sve to možemo da uradimo i u naša četiri zida. Večita dilema i problem je prostor u kom ćemo vežbati, pa nas često i to sputava da se aktiviramo, ali ni prostor više ne predstavlja problem. Postoje vežbe koje mogu da se rade i u malom prostoru, čak i u hotelskoj sobi, ukoliko ste na putu.

Tako da, ostavite izgovore sa strane, skupite malo pozitivne energije, namestite prostor za vežbanje i pojačajte muziku!

photo 1586439496903 c96e9f18f212 Vežbe koje možete da radite u malom prostoru

Čučnjevi

Možete početi sa čučnjevima koji su jedna od osnovnih vežbi u svakom treningu, i koji su vrlo jednostavni. Veoma je važno da napravite pravilno rastojanje stopala sa kukovima, da leđa budu ispravljena i da pravilno dišete prilikom čučnja. Ponovite ovu vežbu 10 puta. Možete napraviti dodatni otpor tako što ćete u ruke uzeti flaše napunjene vodom ili nešto slićno tome.

Iskorak

Za iskorake imamo više varijacija koje možemo da koristimo. Osnovna varijanta bi bila iskorak u mestu, a možemo koristiti i stolicu, tako što ćemo da se penjemo na nju, i silazimo sa nje, praveći takođe iskorake. I za ovu vežbu vam nije potrebno puno prostora, tako da veoma lako možete da je uradite. Ponovite i iskorake 10 puta.

Odizanje kukova ili klizni most

Kada je reč o ovoj vežbi, ideja je da se legne na pod sa nogama savijenim u kolena, i da sa tako ravnim leđima treba podići kukove do nivoa postizanja ravne linije. Ovo je jedna od važnijih vežbi za razvoj gluteusa, i veoma je zastupljena, posebno u ženskom svetu.

Comments