Razlučite na samom početku da li ste u vezi bez obaveza ili u kombinaciji i držite se toga

Odlučite da li se sa nekim viđate bez puno emotivnog uplita, ali ipak održavate tu priču jer vam je lepo, ili se viđate samo zbog seksa. Sa ženskog aspekta ova dva pojma se dosta razlikuju, najpre zato što žene povezuju seks sa iskrenim sviđanjem i osećajem privlačnosti prema drugoj osobi, što vremenom, često, znači i uplet osećanja. Pre nego što se upustite u bilo šta što spada u kategoriju neobaveznog, razmislite da li ste neko ko to može da iznese.

Idite na dejtove

Veza bez obaveza podrazumeva slobodu viđanja sa drugim ljudima. Ukoliko ste već sigurni da osoba sa kojom se viđate nije neko koga želite za svog momka/devojku, idite na dejtove i dajte sebi priliku da upoznate nekoga koga ćete želeti na duže staze.

SS10 LOOKBOOK 19 Veze bez obaveza, uzroci i posledice

Razlučite na samom početku da li ste u vezi bez obaveza ili u kombinaciji i držite se toga

Poštujte osobu sa kojom se viđate

Osoba sa kojom se viđate nije smeće koje ćete odbaciti kada osetite da ima problem. Svako od nas ima svoja osećanja, porodicu, prijatelje, poslove, probleme i ostale životne okolnosti koje dovode do (trenutne) promene osećanja, te stoga naučite da se prema svemu tome odnosite s poštovanjem.

Ostanite dosledni sebi

U svakom trenutku budite svesni da ste vi vladar svojih osećanja, tako da je na vama da odlučite koliko će neka veza (bilo kog tipa) trajati i s kim će se dogoditi. Držite se svog instinkta i ako u bilo kom trenutku osetite da želite nešto više – to i recite. Ukoliko ne dobijete odgovor kakav ste očekivali, ni slučajno se nemojte zadovoljiti ničim manjim od onoga što zaslužujete.

Ne verujem ljudima koji se postavljaju kao autoritet kada su u pitanju teme srca, a ni teme požude/potrebe/nagona. Prečesto se ispostavi da su savetodavci jednako izgubljeni kao oni koji traže savet, pa se, hteli to ili ne, uvek nađemo na početku. Na kraju se sve svodi na to da postupite kako osećate, a saveti su tu da vas donekle upute u pravac dešavanja. Stoga, u gore navedenim redovima našli ste nekoliko stavki za koje smo smatrali da će vas najbolje provesti kroz veze bez obaveza. Ipak, ne verujte nam u potpunosti, na vama je da se odlučite na svaki korak.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Comments