Međutim, ako je vibrator jedini način da doživimo penetraciju, i posežemo za njim zbog nedostatka prave stvari, nećemo ga mnogo voleti. A ponekad ćemo ga i mrzeti. Veštačka kita nam omogućava da se snađemo za orgazam onako i onoliko koliko hoćemo i umemo, ali radije bismo svoje granice istraživale sa nekim muškarcem.

A opet, ako se radi o nekom, bilo kom, muškarcu, vibrator je bolji izbor. Čist je i pouzdan, nećemo rizikovati ni polne bolesti, ni trudnoću, ni izostanak zadovoljstva, ni emotivne zalete i slomove, jer nećemo upasti u zamke srca, baveći se seksom.

Masturbacija je seks.

Svako najbolje zna kako sam sebi da omogući maksimum zadovoljstva. Ali telesno zadovoljstvo, koje nije povezano sa emotivnim ulaganjem, nije nam dovoljno, osim kao ventil i prevencija protiv frustracije. Ako smo navikle da se samozadovoljavamo ručnom stimulacijom i da nam klitoralni orgazam bude dovoljan, vibrator će biti otkriće i napredak u našem praktikovanju samopomoći. Bićemo namirene, zadovoljene, ali ne i ispunjene i mirne.

Gospoda na ceni Moj slatki matorac1 Šta osećate prema svom vibratoru?

Ako imamo partnera, a i dalje koristimo vibrator, imaćemo problem ukoliko nas seks sa partnerom ne zadovoljava kao naše pomagalo. Možda ćemo uvesti vibrator u zajedničku igru, pa ćemo na taj način dostići barem približno ispunjenje u partnerskom seksu.

Seksualno oslobođene i emotivno stabilne, koristićemo vibrator kao što koristimo gimnastiku. Bolje je imati razgibavajući, telesno usredsređen doživljaj sa veštačkom kitom, nego sa muškarcem. Poražavajuće je doživljavati partnerski seks bez učešća emocija – za to nam služi vibrator, a tako rasterećene, moći ćemo da ne pristanemo na poražavajuće partnerske odnose. Izbor postoji, samo ga treba realno sagledati.

Aleksina Đorđević

Comments