Bob frizura je još pre nekoliko godina dobila svojih pet minuta pažnje koji traju još uvek. Gotovo da ne postoji žena koja makar jednom nedeljno ne poželi da napravi promenu i skrati ili ofarba svoju kosu. Navika je čudna stvar i potrebna je čvrsta volja da bi se izašlo iz zone komfora, a mi čvrsto verujemo da će naredne fotografije da ojačaju vašu želju za promenom.

Sigurni smo da vas samo nekoliko minuta deli od zakazivanja termina kod frizera jer su ovo frizure koje savršeno izgledaju čak i tokom video-poziva!

Airy bob

Sinonim za volumen! Ako je vaša kosa izrazito gusta, za ovu frizuru biće potrebno da je malo stanjite. Na taj način se postiže idealan volumen i bićete oduševljeni rezultatom. Instagram je popularizovao ovu frizuru i zbog toga je sigurno često viđate na svom feedu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @the_bob_haircut

Ako imate problem sa tankom, ispucalom kosom, pored redovne upotrebe proizvoda za negu i jačanje vlasi, možete da se osvežite klasičnim bobom. Osim što ćete biti na dobrom putu da oporavite kosu, klasičan bob će je učiniti vizuelno gušćom.

Savet: Ako imate tanku kosu, suve i ispucale krajeve, jednom nedeljno na nju stavite masku. Nakon pranja, kosu sušite od krajeva ka korenu nakon čega bi bilo idealno da na krajeve stavite kokosovo ulje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @the_bob_haircut

Pročitajte i ovo: Bob hairstyle – savršen izbor za hladniji period

Back to black!

Duga, umorna kosa, previše puta tretirana raznim hemijama, a bojom i dalje niste zadovoljni. Dali ste sve od sebe da je oporavite i još uvek ne želite da prihvatite da je vreme da je skratite. Vreme je za online sastanak, koleginicu niste videli nekoliko nedelja i na malom ekranu ispred vas odjednom se pojavljuje sveža, blistava i prelepa kosa. Na trenutak ste se zbunili jer izgleda kao da je reklama za proizvode za oporavak kose prekinula poziv. Ne. To je ona. Glavom i kosom, na ekranu vašeg tableta! Sastanak je počeo potpuno neočekivanim pitanjem: Šta si tačno uradila? Kosa ti je prelepa!

Delovalo je kao da ćete svakog trenutka da prekinete sastanak i otrčite kod frizera! Naravno, ova situacija vas je naterala da donesete definitivnu odluku i vratite se svojoj prirodnoj boji!

View this post on Instagram

 

A post shared by @the_bob_haircut

Saveti za bolji volumen

Trajni volumen je nešto što svaka žena želi da postigne, ali to je veoma teško ako je kosa tanka. Kad je kosa zdrava, onda je dovoljna samo permanentna i pažljiva nega, ali ako nije, onda je teško postići dobar efekat. Ipak, nije nemoguće. U tome nam mogu pomoći razni tretmani za volumen kose.

Veoma je važno da izaberete adekvatne proizvode za kosu! Birajte prirodne proizvode, bez sulfata. Ne perite kosu svakog dana već odredite dva tada tokom nedelje. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @the_bob_haircut

Pročitajte i ovo: 90’s are back – kako da postignete volumen isfenirane kose

Redovno masirajte teme glave

Redovnim masiranjem temena glave povećavate cirkulaciju krvi u folikulama, jačate snagu korena i stvarate prirodan volumen. Tokom ispiranja kose, masirajte teme glave kružnim pokretima. Time na potpuno prirodan način i uz minimalno truda podstičete rast kose.

Sprej za volumen

Ako vam je kosa suva, a nemate vremena da joj se u trenutku posvetite, najbolje brzo rešenje za volumen je sprej za volumen kose. Podižite deo po deo kose i sprejom naprskajte koren. Sačekajte nekoliko sekundi da se osuši, pa pređite na sledeći pramen.

Naslovna fotografija: instagram.com/the_bob_haircut

Dragana Stojanović

Comments