Naspram mita o tome da ženi treba odlučan rudar, spreman na udarnički rad u teškim uslovima, izdržljiv (i opremljen) kao konj, stoje činjenice o minutima i centimetrima. Umemo mi da cenimo neustrašivost, izdržljivost i obdarenost, ali više od sat vremena baktanja u krevetu, prosto je dosadno.

Višesatni seks, zapravo znači više stvari. Pre svega, znači strast i glad koja je dugo bila neispoljena i neutoljena. Da se uželimo. Ili da se najzad dokopamo. Zatim, sati koje provedemo goli u krevetu nisu sati neprekidnog seksa, nego intime. Sa nekim sa kim nismo vrlo bliske i nemamo nameru ni da se zbližavamo, nego hoćemo da se kresnemo i da idemo da se istuširamo i da se uspavamo na omiljen način, uz knjigu ili film, nećemo provoditi sate razgovarajući i smejući se u pauzama između seksualnih igrarija. Dakle, višesatni seks podrazumeva pauze, da se partner oporavi od svršavanja i bude ponovo spreman za akciju, ili da se odmori, jer gubi erekciju.

Nemoguće je provesti čitav sat u intenzivnom koitusu, a da se ne dogode dve stvari – orgazam ili gubitak erekcije.

Šta žene misle o višesatnom seksu Šta žene misle o višesatnom seksu

Muškarac koji je beskrajno čvrst i nikako ne svršava ima problem. Ili ne može da se opusti i sebi priušti orgazam zbog kojekakvih emotivnih i psiholoških blokada, ili se dopingovao nekom hemijom, pa je prosto utrnuo. Alkoholisanost takođe dovodi do utrnulosti i otežanog svršavanja. Koliko god da popuste kočnice, pa je lakše sebi dopustiti divljanje i samozaborav, teže je dostići orgazam, jer se senzitivnost i predavanje povlače pred požudom.

Comments