Kompanija “Vitalia”, renomirana kompanija za proizvodnju zdrave hrane na Balkanu, ukazala je na sve veći problem gojaznosti među decom i omladinom, ali i na važnost ishrane kao osnove zdravog života, u okviru manifestacije “Beogradska kuhinja”, koja se održala u periodu od 15. do 25. aprila, čiji je i pokrovitelj.

U okviru manifestacije Beogradska kuhinja, kompanija “Vitalia” je podržala akciju za decu “Superheroji kuhinje” u pozorištu “Boško Buha”, uzela učešće u okviru dečijeg festivala “Propeler” i podržala segment “Svečani ručak”, kojim se zatvara manifestacija.

Deca su naša budućnost i njihovo zdravlje nam je najvažnije. Međutim, najnovija istraživanja ukazuju na sve veći problem prekomerne težine i gojaznosti među decom i omladinom – kao posledicu neadekvatnog načina ishrane, predugog sedenja za kompjuterom i nedostatkom fizičke aktivnosti. U Srbiji je oko 11 odsto dece umereno, a oko šest odsto izrazito gojazno. Podaci nisu bolji ni u regionu, tako u Bosni svako četvrto dete pati od prekomerne težine.

Photo 1 “Vitalia” i Beogradska kuhinja u borbi protiv gojaznosti dece i omladine

Deca su naša budućnost i njihovo zdravlje nam je najvažnije

“Cilj ove kampanje i našeg poslovanja je da probudimo ljude i da ih podstaknemo da razmišljaju o svom zdravlju i zdravlju svoje dece. Gojaznost među decom i omladinom je sveprisutna i zabrinjavajuća činjenica kojom se mi u kompaniji ‘Vitalia’ bavimo sa velikom predanošću”, izjavila je Iskra Vetadžokoska Mucunska, suvlasnica i menadžerka kompanije “Vitalia”. “Naša želja je da promenimo navike ljudi kada je reč o njihovoj ishrani. U tom pravcu je stručni tim naše kompanije za četiri godine, u saradnji sa osnovnim školama u Makedoniji, organizovao predavanja o zdravoj ishrani, namenjena edukaciji i promeni navika najmlađih – kada je u pitanju način ishrane. Iz istog razloga uključili smo se i u projekat ‘Beogradska kuhinja’, kako bismo i decu u Srbiji, na zabavan način, edukovali o značaju zdrave ishrane”, dodala je Iskra.

O kompaniji

“Vitalia” je makedonska kompanija za proizvodnju zdrave hrane, sa 20 godina iskustva u ovoj oblasti. Zahvaljujući visokoj profesionalnosti i inovativnosti “Vitalia” je danas vodeća kompanija na Balkanu i istočnoj Evropi sa širokim spektrom zdravih proizvoda.  U svojoj paleti “Vitalia” nudi širok spektar proizvoda visokog kvaliteta i to: žitne pahuljice, sojine proizvode, integralne žitarice i semenje, vitamine i minerale, prirodne zaslađivače, dijetetske i dijabetske proizvode, kao i prehrambene suplemente. Sastavni deo korporativne kulture kompanije “Vitalia” jeste realizacija brojnih projekata preko kojih se intenzivno posvećujemo uspostavljanju zdravih navika kod dece. Naša misija je “Sa zdravom hranom do zdravih generacija” i zato je edukacija najmlađih o važnosti zdrave ishrane osnova našeg poslovanja. Za više informacija o kompaniji posetite sajt.

 

Comments