Starimo i kvarimo se. Prvo se oseća u kostima. Kočimo se, boli kičma, gubimo elastičnost i gipkost pokreta. I srce nas upozorava. Preskače, ubrzava, diže pritisak. Možda se rezignirano mirimo sa tim, ili se uplašimo pa obilazimo lekare i pijemo kojekakve terapije, ali najređe prihvatamo da nam i starost dolazi iz glave. I da svojim stavovima i načinom života u skladu sa njima, možemo da održimo vitalnost, bistrinu i životnu radost. Starost nas svakako menja, onako kako nam se ne sviđa. Kad krenemo u susret promenama i menjamo svoju svest i svoja shvatanja, dobrobiti su uočljive. Osim što smo zadovoljni i puni ljubavi, izgledamo mlađe, svežije i snažnije. Kada da počnemo? Sa 30 je odlično. Ali sjajno je i sa 60. A sigurno nije kasno ni kasnije.

Učite – Uvek, uvek, uvek ima šta da se nauči. O sebi, o ljudima, o životu, o istini, suštini i ljubavi. Kroz svaki odnos, u svemu što nam se događa, kroz svako stanje i raspoloženje, kreiramo situaciju u kojoj imamo šta da naučimo. Što intenzivnije živimo više ćemo naučiti. Između ostalog i to kako da se obnavljamo, a ne samo da se trošimo.

Pet načina da sačuvate vitalnost i svežinu duha1 Pet načina da sačuvate vitalnost i svežinu duha

Radujte se – Radost je energija koja obnavlja. Ali nećete moći da proizvedete radost, ako ne osećate kako vas obasjava, dok ne počnete sami njome da zračite. Pronađite sve što vas raduje, prikupite sva sunca koja možete da prepoznate i sunčajte se. Upijajte. Ne možete preterati.

Comments