Svađe, raspravke, nesuglasice i slično su sastavni deo svake veze, i to svi znamo. Međutim, nekada nam popusti strpljenje i čini nam se da su i najmanje stvari razlog da se raziđemo. A da li su vaši razlozi pravi, tj. da li su dobar razlog za raskid? Ako se kao par pronalazite u nekoj od ovih stavki, nemojte raskidati:

#6 Ne interesujete se za sve iste stvari

Velike su šanse da nećete imati sve zajedničke hobije, ali to je normalno – svi smo različiti. I upravo to je ono što smo naučili u osnovnoj školi, ali neki, očito, to ne mogu da primene na veze.

#5 Imate različite rasporede/radno vreme

Ponekad je na vezi potrebno raditi više zbog različitih poslovnih rasporeda koje imaju partneri. Ona možda radi noću, a vi radite ujutru, ali ne dajte da vam to pokvari ljubav. Ako želite da ta veza zaista uspe, sigurno ćete smisliti način da nađete kompromis i provodite više vremena zajedno.

#4 Partner vam nije kalupiran i stereotip

Ok, on možda misli da bi devojka trebalo da mu priprema obroke i pegla košulje. Ona možda misli da bi momak trebalo da radi ceo dan i da sav taj novac troši na nju. Pravilo broj jedan svake veze je: niko ne bi trebalo da se menja da bi vama bio dobar.

#3 Nema više leptirića

Sećate se onih prvih sastanaka kada ste jedva izgovarali rečenice od treme i leptirića u stomaku? Ovakve stvari prestaju vremenom, ali morate da znate da to što vam je postalo ugodno zajedno i što ste se privikli, ne znači da veza više ne funkcioniše.

slika18 Vodič za muškarce i žene: 12 loših razloga za raskid (2. deo)

Leptirići su zanos. Ljubav je suština

#2 Niste srećni sve vreme

Neko drugi nikada ne sme da bude nosilac vaše lične sreće. Veze zahtevaju dosta ulaganja, i tada je sasvim normalno što niste potpuno zadovoljni i srećni. A ako vam je ovo problem – onda ste gledali previše Diznijevih filmova.

#1 Sav taj teret

Novosti! Svako dolazi uz malo tereta. Čak i ako je ovo prva, ozbiljna veza vašem partneru, to ne znači da neće imati prošlost. Ako tražite savršenstvo, onda se pripremite da umrete sami.
Budite pametni i oboje dobro sagledajte šta imate pored sebe. Setite se one izreke – “Prvo skoči pa reci hop” i shvatićete da je jako bitno dobro razmisliti o stvarima pre nego što, zapravo, išta preduzmete!

Prvi deo teksta pročitajte ovde.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments