Uspeh dolazi uz dosta tereta – a taj teret ne možete da izbegnete. Sada kada ste došli do tačke u kojoj se o vašem uspehu ne samo priča, nego je i priznat, zašto ne biste uradili isto i sa svojim stilom oblačenja?

A kako to da postignete, pročitajte ovde.

Bela košulja

slika17 Vodič za muškarce: Kako da se obučete tako da zračite uspehom?

Uz belu košulju izgledaćete otmeno i profesionalno

Kupite belu košulju koju ćete moći da kombinujete uz bilo koji par pantalona, svaki aksesoar i svaku priliku. Način na koji se odevate će dosta reći o načinu na koji shvatate svoj posao, a bela košulja će vam pomoći da izgledate najbolje moguće. Ne zaboravite da obratite pažnju na okovratnik. Ne bi trebalo da bude ni preširok i preuzak. Da bude čist se podrazumeva, zar ne?

Odgovarajuća kravata

slika27 Vodič za muškarce: Kako da se obučete tako da zračite uspehom?

Ništa kao dobro uklopljena košulja i kravata

Biranje pogrešne kravate se muškarcima često dešava. Cena kravate koju odaberete nije ni upola bitna kao njena dužina i širina. Mada mnogi obraćaju dosta pažnje na dužinu kravate, većina zanemari širinu i onda kompletan autfit izgleda neusklađeno. Ne smete odabrati preširoku ili preusku kravatu samo zato što vam se dopada. Mora da se uklapa uz košulju, sako, i još bitnije – vašu telesnu građu!

Dodaci garderobi

slika34 Vodič za muškarce: Kako da se obučete tako da zračite uspehom?

Akcesoari nisu samo za žene, ne brinite

Ulepšajte autfit po kojim akcesoarom. Niko vam ne traži da nosite satove sa cirkonima ili minđuše, samo vas molimo da ne zaboravite da vežete kravate u pravilan čvor, da vam džepne maramice ne budu izgužvane i da stavite naočare za sunce zahvaljujući kojima ćete sigurno biti primećeni u masi ljudi.

Blejzer/Sako

slika45 Vodič za muškarce: Kako da se obučete tako da zračite uspehom?

Istaknite dobre delove svoje figure dobrim krojem sakoa

Držite blejzer zakopčan sa dva dugmeta jer tako postižete muževniji izgled. I odaberite tkaninu koja se neće lepiti za materijal koji imate ispod. Takođe, birajte tkaninu koja vam naglašava figuru. Ako vam sako ili blejzer ne izražavaju ramena dobro, izgledaćete nesređeno i aljkavo.

Mirisi i boje

slika56 Vodič za muškarce: Kako da se obučete tako da zračite uspehom?

Odaberite miris koji vama odgovara

Naučite ponešto od Italijana. Oni se ne plaše da se hvale različim odabirima svoje garderobe, kao ni bojama koje odaberu (često su to neutralne i svetle). I obožavaju da mirišu egzotično dobro. Kombinacija ova dva će svaku ženu baciti na kolena.

Rukavi

slika63 Vodič za muškarce: Kako da se obučete tako da zračite uspehom?

Odgovarajući kroj na prvom mestu

Pre nego što razmišljate o bilo čemu drugom u vezi sa odelom, obratite pažnju na kroj rukava. Cilj je da vam ruke izgledaju savršeno od ramena do zgloba.

Cipele

slika73 Vodič za muškarce: Kako da se obučete tako da zračite uspehom?

Mada vam se čini da ih niko ne primećuje – cipele su, skoro pa glavni deo autfita

Iako ste upozoreni hiljadu puta da obratite pažnju da li su vam cipele čiste. Tamno braon ili crne – izbor je vaš, samo ih izglancajte!

Izgled doprinosi kredibilitetu. Kada ste uspešni – ne zaboravite da svoj poslovni uspeh pokažete i kroz garderobu koju nosite.

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pronaći ovde.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments