Kraj samoizolacije nije na vidiku, a to znači: još xy sati provedenih kod kuće, usamljenost ili “zbogom pameti” zbog ukućana, xy glupih Netflix serija, ali i to da će još mnogi kod kuće morati da obeleže svoje posebne prilike. Sada kada smo se već navikli na vreme provedeno kod kuće, vreme je i da se, barem na kratko, priviknemo na Zoom i FaceTime zabave, dok ne budemo u prilici da uživo nazdravimo i zagrlimo svoje najdraže. U nastavku ti otkrivamo kako da prirediš nezaboravnu žurku u karantinu.

Lokacija

Okej, lokacija jeste tvoj dom, ali hajde da obezbedimo još neke lokacijske odrednice tvojim prijateljima i tebi. Razmisli o ravnoj površini gde će tvoj telefon moći da stoji bez straha da ćeš ga oboriti tokom đuskanja, ili da ćeš ga politi pićem. Treba da budeš blizu utičnice kako ti se baterija ne bi potrošila tokom zabave,kao i da razmisliš u kom delu sobe je najbolje svetlo (ili pronađi mesto za ring light) . Takođe, pronađi mesto gde je najjači wifi, kako ne bi imala tehnološke smetnje koje bi mogle da uspore žurku. Hmm, a šta misliš o tome da reorganizuješ svoju sobu i da napraviš plesni podijum?

Spisak gostiju 

Kao i kod kreiranja prave zabave, jedna od najbitnijih stvari je spisak gostiju. Zabava će biti uspešna onoliko koliko se potrude tvoji gosti, zato shvati ovaj zadatak krajnje ozbiljno. Oponašanje prave zabave virtuelnom je jako primamljivo, ali budi sigurna da nije ni malo lako. Kao i što sama znaš, ništa ne može zameniti razgovor uživo sa tvojim najboljim prijateljima, zato treba da znaš par stvari pre nego što organizuješ video zabavu. Ne treba da biraš između svojih bliskih prijatelja, ali potrudi se da njihov broj ne prelazi 8, kako bi svima bilo prijatno i opušteno. Potrudi se da ne mešaš prijatelje iz različitih grupa, jer je kod ovih intimnih zabava jako bitno da svi budu usresređeni jedni na druge kako bi zabava bila uspešna, razgovor neometano tekao i kako bi sve šale bile pravilno shvaćene. Okupi prijatelje koji imaju sličan muzički ukus tvom, kako ne bi došlo do nesuglasica oko muzičkih numera uz koje ćete đuskati.

Dekoracija

Čak iako si jedina koja će uživati u euforičnom raspoloženju i lepoti svoje dekoracije, ne oklevaj da se pozabaviš njome. Postavi sto, zapali sveće, nabavi cveće, upali mini “novogodišnje” sijalice koje sigurno imaš kod kuće, ili napravi neku improvizovanu pozadinu, baš kao da si ti domaćin ove žurke. Kao i na pravoj zabavi, svetla igraju bitnu ulogu, a uz pomoć njih možeš izgledati bolje na kameri. Ugašena svetla i sveće daće zabavi laskovost, a mini sijalice ili svetla u drugim zabavnim bojama podići će raspoloženje i tebi i tvojim prijateljima. Razmisli da prijateljima predložiš da tema zabave bude pink, ili neka druga boja, i u tom maniru dekorišite svoj prostor.

Comments