#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Vodite ljubav, a ne rat kada je muzika u pitanju

Vodite ljubav, a ne rat kada je muzika u pitanju

Ona plače uz Adel (Adele), đuska uz Džej Lo (Jennifer Lopez) i “Dance Again”, a voli da uživa u ritmovima popa i r’n’ba. A on, za razliku od nje redovno posećuje Guču, đuska uz trubače i voli narodnjake, praćene harmonikom i, kako kažu, teškim trilerima. A vole se. Ipak, da li muzičko opredeljenje može da utiče na ono što im je zajedničko, a to je ljubav? Da li muzika može da bude prepreka u ljubavi?

Za početak da nabrojimo razloge koji mogu da naruše sreću takvom zaljubljenom paru. Šta kada  npr. treba da izađu zajedno u grad? Ona poželi da idu na  elektro žurku gde dj-evi puštaju njene omiljene strane hitove. Dok bi on hteo da je izvede u neki restoran ili kafanu na tamburaše ili narodnu muziku. Šta onda? Ne postoji mesto koje bi i nju i njega učinilo srećnim i zadovoljilo ih oboje. Ponekad ne postoji prostor za kompromis. Ili, kada u trenucima samoće želimo da se osamimo uz omiljenu muziku i ne razmišljamo o poslu i problemima. Ako živite zajedno sa partnerom, to može da predstavlja problem.

Isto tako, dođu trenuci kada poželimo da pojačamo muziku do daske. Preglasna muzika nas nekad oslobađa frustracija i daje nam mir. Uz pomoć nje oslobađamo suvišnu negativnu energiju. Svi mi, ponekad u svom životu imamo trenutke tipa: “Komšije će da me biju zbog preglasnog rokenrola.” A šta ako umesto rokenrola zapeva Sinan, Seka, Stoja?  Naravno, to lepšoj polovini koja sluša Rijanu (Rihanna), Džej Lo i sl. ne prija. Nastupa uobičajena reakcija. “Prekini to, kako možeš to da slušaš, ja ne mogu više ovako…”

slika 144 Vodite ljubav, a ne rat kada je muzika u pitanju

"I wanna dance and love and dance..."

Sve je više primera osoba  koje slušaju određenu vrstu muzike, pa se i oblače po uzoru na svoje muzičke idole. Fanovi metal muzike se oblače u crno, nose široke majice, oči su im zatamnjene. Isto tako i pobornici narodne, tzv. popularne (turbo-folk) muzike sve više i više, po ugledu na (ne)poznate pevačice nose uske haljine sa premalo materijala koje pokazuju previše. Ne kaže se uzalud – kakvu muziku slušaš, takav ti je život. Ako želiš da stvoriš prvi utisak o nekome, pitaj ga koja mu je omiljena pesma. Naučnici su dokazali da muzika koju slušaš može da utiče na raspoloženje, pa tako i na raspoloženje između partnera koji slušaju različitu vrstu muzike. Malo je onih koji zaista vole od “Silvane do Nirvane”, a sve više njih se tako deklariše.

Postoje ipak oni koji su izraziti protivnici drugih vrsta muzike osim one koju slušaju. Pa tako obožavaoci rep muzike, osim što slušaju samo i isključivo rep, govore i tim slengom. Nemojte se začuditi ako vam se obrate rečima: “’De si bro, š’a ima?”. Tako je jednu moju drugaricu dečko (inače reper) počeo da muva koristeći reperski sleng. I ona uopšte nije mogla da shvati šta je on hteo da kaže. A bilo joj je glupo da ga pita, opet i opet i opet. Nisu mogli da uspostave komunikaciju i da se bolje upoznaju. Epilog toga bio je prestanak dopisivanja, a kasnije i komunikacije. Na pitanje da li opstaje ovakva veza, rekli bismo “da” ako ste spremni na kompromise kada je muzika u pitanju. Ako možete da poštujete tuđi izbor i neko drugi će poštovati vaš. Ako niste spremni za ovaj korak opremite se slušalicama. Možda je to idealno rešenje, kojim dobijate i sklad u vezi i sklad u duši.

Slika 341 Vodite ljubav, a ne rat kada je muzika u pitanju

Slušalice su spas da ljubav opstane

Zato, pokušajte da se prilagodite partneru. U svemu, pa i u muzici. Poštujte njegov izbor. Slušajte ono što vas ispunjava, ali napravite izuzetak, pa ponekad posetite i drugačija mesta. Ne uvek i ne bilo kakva mesta, a ako su muzički ukusi toliko različiti, ne preostaje vam ništa drugo nego da tražite partnera tamo gde izlazite. Sigurno je tu jer voli takvu vrstu muzike. Za kraj, zaplešimo svi u ritmu sreće i ljubavi.


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Editors choice