Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Eto, takav je. Nekim sitnicama izražava osećanja, ne ume drugačije. To i njegovi drugovi kažu. Prema svakoj devojci je bio takav.

U to može da poveruje samo zaljubljena devojka koja želi da mu da svaku priliku i da opravda sva njegova propuštanja svih prilika.

Kad je sa društvom, on ne voli da ima obavezu prema devojci, trebalo bi da objasni zašto on više voli da ode negde sa ekipom i da se rastavi od pameti, nego da provede veče sa njom, iako bi možda i ona htela da se sa njim i sa njegovim društvom raspameti, šta god to za njih značilo, a obično znači mnogo alkohola i lakih droga, sa prekidom filma i bacanjem pegle.

Divan provod. A ako mislite da se samo klinci ovako provode, onda morate da se suočite sa činjenicom da ti klinci imaju i po 30 godina, a često i mnogo više.

Muškarac koji više voli da se nalije kao stoka i da na kraju ne zna za sebe i da se sutradan ne seća pijanke, nego da ima kompletno veče sa svojom devojkom, aaaa, moram ovo da banalizujem, neophodno je, dakle, muškarac koji više voli da se napije nego da kara, nije zaljubljen. Ne voli svoju devojku. Možda mu je draga i simpatična, možda je i posesivan i ljubomoran, kao da mu je stalo, ali ako mu je devojka obaveza, koju ne može da ispuni ni jednom nedeljno, ili ako je ispaljuje, jer se pojavila primamljiva ponuda za muško opijanje, nije mu stalo. Jeste kao, jeste na površini, tj. ne može da pronađe nijedan razlog zašto bi raskinuo, a i ne smeta mu previše, pošto je uspešno eskivira i onda tako nastavlja, bez pravih osećanja, bez pravog naboja, bez smisla.

Dok ona sedi kod kuće, nervira se, kida se i grize i smišlja opravdanja.

Kao, eto, takav je on. Kakav? Nezainteresovan, površan, hladan, neozbiljan, neodgovoran, čak lažljiv i pritvoran. Jer ako ga ona prozove da je hladan prema njoj, on će se umiljavati i razuveravati je, umesto da kaže: Jeste, u pravu si, ne treba ovo da nastavljamo. U tom smislu, možda je tačno da ne ume da izražava osećanja. Stalo mu je da bude voljen i da ima neku simpatičnu curu koja je zaljubljena u njega, ali smaranje mu je da uzvraća.

Samo što ja ne verujem da ne bi umeo da uzvrati kad bi imao šta.

love and other drugs 02 Voli me, samo ne ume da izrazi osećanja

Ko ne ume da izrazi osećanja, nema ta osećanja koja bi ga inače prinudila da ih izrazi

A to što je takav bio prema svakoj curi, još je gore. To je dijagnoza.

Verovatno je iskompleksiran, narcisoidan, zatvoren i povučen i nikoga ne pušta da mu se približi. Ili suštinski ne voli žene. Zna da treba da ima neku pored sebe i ima je, ali biti sa njim je pre kao služenje kazne, nego kao ljubavna veza.

On je sebičan, eto kakav je. Hoće sve, ali nije spreman da ulaže.

Prevrtljiv je – jer je nesiguran, a nesiguran je – jer ne zna šta hoće.

Zna kako bi trebalo, ali ne želi uopšte da razmišlja o svom ponašanju i o tome koliko je ono povređujuće i degradirajuće. Zato je to dijagnoza. On u suštini želi da povređuje i degradira devojke, da mu služe samo za seks, ali čak mu ni do tog samo seksa nije stalo toliko da bi mu one redovno služile samo za seks. Oseća se prijatnije u muškom društvu, nego u ženskom. Ako je lepo vaspitan, biće još gori. Znaće da treba devojku da isprati kući, da bude nežan i šarmantan, da obraća pažnju na nju i da se ponaša kao zaljubljen momak. I umeće to i da uradi, ponekad, kad je dobro raspoložen. Ali biće dobro raspoložen jednom od deset puta. Ostalih devet će pokušavati da eskivira, a da je drži u neizvesnosti, da ona ne misli kako ne može da računa na njega. Iako je ona već u totalnoj paranoji i raspituje se kod njegovih drugova o njemu, ne bi li iznašla još neko opravdanje za njegove čudne i sporadične načine izražavanja osećanja. Koja prema njoj, zapravo, uopšte ne gaji. Ne kao ona prema njemu.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice