Ti, draga, da znaš takva su vremena došla da se isplati biti kurva, nekako se danas najbolje takve provlače, čast izuzecima, okej.

Nemoj da očajavaš, ajde da zajedno dođemo do zaključka šta je od krucijalnog značaja za tebe. Idemo redom, duboko udahni, znam da ti se prevrće želudac pri samoj pomisli na tu figuru.

Prvo, da se razumemo, nisu svi muškarci svinje, ali ti si očigledno naletela na svinju. Imaju tipičan smrad, taktovi im sviraju finu melodiju dok se ti topiš u melodiji njihovog glasa koji ti obećava kule i gradove, ne bi li ti, pih Bože, pa skinuo gaćice. U redu, skine on tebi te gaćice. Nisi kriva, seks je potreba, samo džabe sve ovo što pričam kad ti već sada udaraš glavom o zid, a? E, draga, nisi jedina.

Muškarci svinje su rođeni za žene krmače, samo što dok ne dođu do te koja će ih kastrirati muče ostale žene koje nemaju etiketu životinje.

Uglavnom su to nezreli, mutni i pre svega muškarci nesigurni u sebe, pa smatraju da se ego hrani maltretiranjem žene.

Znate šta je muškarac, bolje rečeno muškarčina? Dečko koji se trudi ženi da prikaže da nisu svi te svinje, za njih nije koincidencija kada se devojci kupuje cveće, niti smatraju da je primarno da se to radi isključivo i neopozivo samo za rođendan. Muškarac koji se ne stidi da voli ženu, odnosno onaj koji ume da voli ženu.

Verujte mi, ima za vas jedan na ćošku, samo što vi još niste prešle celu ulicu.

Ne vredi, znam da i dalje ne znate kako da se otarasite svinje zbog koje ste smršale, preplakale, sekle vene uz svaku pesmu i proklinjale autore i pevače tih istih pesama, mislite uporno da vi grešite i što se više trudite, on je sve veća svinja.

Karakter! Zalupite mu vrata. Uzmite list papira i napišite zbog čega je potrebno da mu pokažete gde su vrata. Znam da ćete već sada pomisliti kako ga volite, ali verujte mi, stavka volim te ide pod – i to će proći. Uvek sam za to da žena ceni sebe, samopoštovanje je ključ uspeha i sjaja koji širite oko sebe. Nikako dama ne ide uz svinju. Ne pričate istim jezikom, vi koristite parfem, on smrdi prirodno, u svakom smislu.

Jednostavno sebe postavite na pijedestal života i ne dozvolite da vam mir remeti neko ko bi za vas trebao biti stelt. Vi ste samo njegova titula na koju duže vreme pada prašina, zato, maknite se sa njegove police, jer vas ne zaslužuje ni pod jednom tačkom ovog dnevnog reda.

Nije lako uopše, ali kroz par meseci, a možda i pre shvatite da ste svoj život okupirale nebitnom osobom.

Pokažite mu gde su vrata sa ciljem u sebi da znate koliko vredite, tek tada će vas on ceniti, ali kasno, bićete miljama daleko od njega. Shvatićete, drage moje, da su ti muškarci prolazna faza koja vas nauči mnogo čemu dok čekate onog pravog.


Nevena Martinović je student prava, večiti borac za pravdu, veliki sanjar i još veća svađalica. Sebi svaki dan obećava da od sutra ide na dijetu. Voli Novi Sad, njegove ulice i tamo ide kada beži od sveta. Gijom Muso joj razvija vijuge, rimsko pravo ubija maštu. “Trebalo bi uvek da živimo kao da ćemo sutra umreti. Nas u stvari ubija vreme za koje mislimo da imamo.” Elsa Triole

Comments