Iako se u poslednje vreme žene osnažuju da vole svoje telo takvo kakvo jeste, bez obzira na sve “nedostatke”, sasvim je u redu i ako ne želiš da se priključiš ovom pokretu i sasvim je u redu i ako i dalje želiš da izgledaš najbolje moguće u kupaćem kostimu – danas makar imamo mogućnost izbora i kako god da želiš da izgledaš – apsolutno je u redu, niko ti ništa ne brani.

Bilo kako bilo, ako govorimo o beauty problemu koji je zajednički svim ženama bez obzira na uzrast i građu, to je definitivno celulit. Mnogo je teorija o tome kako on nastaje, ali hajde da se fokusiramo na to kako možemo da ga nateramo da nestane!

celulit Vreme je za detoksikaciju: Kako da napokon eliminišeš celulit i višak vode u telu?

Pre nego što počneš da sprovodiš bilo kakav program ishrane i vežbanja, valjalo bi da proces započneš detoksikacijom. Detoksikacija je preduslov zdravog mršavljenja i generalno menjanja navika u ishrani, a ona će ti omogućiti da se oslobodiš viška tečnosti i nagomilanih toksina što će dalje dovesti i do toga da eliminišeš čak i dosadni celulit. Herbafast Detox, koji se smatra limfnom drenažom u kapsuli, doprineće ovoj eliminaciji viška vode i toksina, prečišćavanju i detoksikaciji organizma, kao i smanjenju celulita.

Uz konzumiranje Herbafast Detoxa treba naravno voditi računa i o ishrani, a u tom slučaju će ti sasvim sigurno prijati detoks dijeta – ova kombinacija će ti dati najbolje rezultate uz samo malo truda!

Osim detoksikacije koja je svakako prvi korak, šta još možeš da uradiš?

Promeni navike! Kako u pogledu ishrane, što smo već naglasili (slana i masna hrana su veliki no-no, kao i crveno meso, masna riba, punomasni mlečni proizvodi i rafinisane namirnice od žitarica + jedi pet do šest manjih obroka dnevno i pij dosta vode i zelenog čaja), tako i u pogledu fizičke aktivnosti. Jednostavno moraš da počneš više da se krećeš i vežbaš, a mi ti preporučujemo da to bude brzi hod ili preskakanje vijače (jako delotovrno!).

Počni da praktikuješ anticelulit masažu! Masaža je ključna u borbi protiv celulita. Najbolje je da masažu praktikuješ kada su mišići opušteni, zato sebi pripremi toplu kupku (u koju ćeš dodati anticelulitno aromaterapijsko ulje), a potom se sama izmasiraj štipkanjem i stiskanjem, mlazom tuša ili odgovarajućim masažerom.

Budi uporna i istrajna! Borba protiv celulita nije toliko brza i laka, tačnije, da bi u potpunosti eliminisala celulit potrebno je da problemu pristupaš redovno i kontinuirano, a ne samo kada se približi momenat da treba da se skineš u kupaći kostim. Sve navedene savete primenjuj tokom cele godine, a zatim održavaj postignute rezultate – seti se da si se jako trudila da dođeš dotle!

Naslovna fotografija: unsplash.com

Ivana

Comments