Da li i ti imaš rituale da jednom u nekoliko godina sedneš i pogledaš svoju omiljenu seriju ili omiljeni film iz detinjstva? To obično radimo onim vikendima kada nemamo obaveze, kada odmaramo i kada nam jednostavno dođe da se prisetimo svih tih nežnih i bezbrižnih vremena kada smo bili deca.

Naravno da sada sasvim drugačije gledamo na sve te serije i filmove i vidimo koliko tu nedostataka ima, posebno ako se radi o animiranim crtanim filmovima i istim takvim serijama. Međutim, prilično je lep osećaj prisetiti se šta smo to nekada voleli i koliko smo bili uzbuđeni gledajući sve te serije. 

Sada imamo vremena i baš je pravi trenutak da pogledamo sve te nostalgične filmove i serije i da malo uživamo u sadržajima koje smo nekada obožavali!

The Princess Diaries 

Koliko smo samo voleli ovaj film i kako smo zamišljali da smo i mi tamo neka izgubljena princeza koja samo čeka da bude otkrivena. U pitanju je moderna bajka, a zna se a mi devojke uvek maštamo o bajkama koliko god godina da imamo. Obožavamo pokušaje jedne naivne tinejdžerke da se prilagodi svim tim novim propisima. Sigurno je da ćeš se bolje osećati nakon ovog filma.

Save the last dance 

Šta može da nas razmrda bolje od filma u kojem je ples u fokusu. Urbani koraci u kombinaciji sa veštinama baleta, jedna međurasna veza, koju niko ne odobrava i prelepa naivna ljubav, uz mnoge opasnosti, koje se kriju – film, koji ako niste gledali kao klinci, sada treba da pogledate.

Pretty Woman 

Kultni film, kojeg moramo s vremena na vreme da se podsetimo. Sada je pravi trenutak za to. Ovo je jedan od najuspešnijih filmova devedesetih, pa zato nije na odmet da se prisetimo. Kraljica noći koja treba da bude transformisana u damu i biznismen koji se maksimalno zaljubljuje u svaku njenu crtu. Intrigantan, zabavan, sa mnoštvom poruka i pouka.

Bridget Jones’s Diary 

Šta to sve mori jednu tridesetgodišnjakinju? Možda ćemo sada bolje da je shvatimo i verovatno ćemo je osetiti na mnogo više nivoa.

The Wedding Planner 

Ma koliko nas je samo navijalo da prelepa JLo završi na kraju sa šarmantim mladoženjom, iako prvobitno ona nije bila njegova suđena mlada? Ljubav ne bira i obožavamo da gledamo te varnice i sve to što se dešavalo između njih. Ono što je jasno – niti jedna devojka nije imuna na temu venčanja. 

My Big Fat Greek Wedding 

Koliko smo se samo smejale gledajući ovaj film. Pa ovo je pravo malo zadovoljstvo za jedan dan. Znamo da ćeš nam biti zahvalna što smo te podsetile da je vreme da ponovo uživaš u ovom ostvarenju.

Sabrina: The Teenage Witch 

Sabrina ima moći i to otkriva u 16. godini, baš onda kada hormoni divljaju i kada ne znamo šta ćemo od sebe. Sada bismo već znale kako da koristimo moći ili bismo ipak bile brzoplete? Kao što smo zamišljali da smo izgubljena princeza sa početka, tako smo svojevremeno i maštali i moćima koje mogu da nam pomognu da osvojimo tog prelepog mladića u kojeg smo dugo zaljubljene. Eh, da nam je sada malo tih moći…

Charmed

A kada smo već kod veštica, zna se koja serija odnosi pobedu. Izvini Sabrina, ali Charmed ne samo da su bile daleko popularnije, nego i dan danas kradu simpatije. Charmed su bile defintivno serija koja je mnogima obeležila detinjstvo. Znam i one devojke koje su je gledale neprestano (i reprize) i jedva čekale sledeću epizodu, sanjale ih i čak pokušavale da naprave svoju Knjigu senki, a onda i pišu svoje vradžbine (pssst!). Verujemo da i sada kada bi sela da gledaš ne bi osetila kako vreme leti, jer je jednako uzbudljiva kao i nekad!

Buffy The Vampire Slayer 

A tek što smo volele vampire, pa sve te komplikacije i akcije. Gleda ti se, ali te je u isto vreme i strah. Sada možeš bez tog tinejdžerskog straha da gledaš i da shvatiš zbog čega si kao mala obožavala ovu seriju.

Comments