UNICEF i WANNABE, danas, na Međunarodni dan humanosti pokreću zajedničku kampanju “WannaGive – jer je tuđa sreća i moja sreća“ sa ciljem promovisanja humanosti, solidarnosti i lepote davanja.  U kampanji, koja se odvija u okviru  obeležavanje 70 godina postojanja i rada UNICEF-a, učestvuju ambasadori UNICEF-a i ličnosti iz javnog života Srbije koji će promovisati značaj darivanja, solidarnosti i altruizma.

UNICEF i WANNABE će na inovativan i prepoznatljiv način nastojati da ukažu građanima,zahvaljući kojima je UNICEF u Srbiji aktivan već sedam decenija, na važnost ulaganja u bolje i podsticajnije okruženje za decu. Ideja je da ova zajednička akcija podstakne razvijanje solidarnosti i humanosti. Zajedničkim  ulaganjem možemo da doprinesemo promenama  koje donose dobrobit celom društvu.

“Davanje nas spaja sa ljudima i to čini jednu od naših osnovnih ljudskih potreba – potrebu za povezivanjem. Naučne studije pokazuju da pomoć drugima povećava zadovoljstvo životom, daje smisao postojanja, pospešuje osećanje samovrednovanja, poboljšava naše raspoloženje, smanjuje stres i doprinosi boljem kvalitetu života. Javne ličnosti, promoteri naše kampanje, vođeni primerima iz svojih života, podeliće sa nama dragocene trenutke koje humanost izaziva. Verujemo da je to dobar način da doprinesemo širenju kulture davanja i solidarnosti u našoj zemlji. Sigurni smo da će to uticati i na povećanje broja članova Kluba prijatelja UNICEF-a, koji žele da učestvuju u stvaranju boljih uslova za svako dete u Srbiji, izjavila je Vesna Savić Đukić, šefica Odseka za saradnju sa privatnim sektorom UNICEF-a u Srbiji.

unicef WANNA GIVE – jer je tuđa sreća i moja sreća

Vesna Savić Đukić (UNICEF), Nađa Jokanović i Nina Milović (WANNABE MAGAZINE) i Jadranka Milanović (UNICEF)

Nina Milović, suosnivač  i direktorka WANNABE magazina, izrazila je veliko zadovoljstvo zbog prilike da radi sa UNICEF-om, organizacijom koja je danas sinonim borbe za dečija prava i njihovu dobrobit.

„Ova saradnja je za nas potpuno prirodna, jer odražava ciljeve kojima WANNABE magazin i sam teži. Inspirisati ljude da se okrenu drugima, budu još humaniji i bolji, jedan je od najlepših i najizazovnijih projekata na kojima smo do sada radili. Znanje i iskustvo koje smo stekli u dosadašnjem radu, najbolje možemo da iskoristimo u radu sa organizacijom kao što je UNICEF“, rekla je Nina Milović i dodala da je zajednički projekat sa ovom organizacijom još jedna potvrda da je magazin bio i ostao mesto promovisanja pravih vrednosti.

Podsetimo, UNICEF se širom sveta finansira isključivo iz dobrovoljnih donacija – vlada, vladinih agencija, fondacija, korporativnog sektora i pojedinaca. U našoj zemlji, UNICEF sprovodi sveobuhvatne i dugoročne programe koji su usmereni na podršku državi da obezbedi zdravo odrastanje svakog deteta, optimalan  razvoj u ranom detinjstvu, kvalitetno i inkluzivno obrazovanje,  zaštitu dece i porodica, kao i socijalno uključivanje marginalizovane dece i adolescenata.

Comments