7. Predajete se iskušenjima. Peciva su ukusna, naravno da jesu, ali ako ste suočeni sa ovim poslasticama rano ujutru, bolje bi bilo da ih zaobiđete. Krofne, kroasani i buhtle sa džemom su zavodljive, ali mogu da izazovu neravnotežu u nivou šećera u krvi i dovedu do pada energije i gladi ubrzo nakon jela. Takođe, vrlo teško se vare – skoro kao lepak za creva.

8. Sokovi varaju. Možda mislite da je ispijanje čaše soka od pomorandže dobar način da započnete dan, ali mnogi kupovni sokovi imaju previše šećera ili veštačkih zaslađivača. Bolje sami cedite svoje sokove ili popijte čašu vode, a voćku pojedite zasebno.

9. Ne razmišljate pre svog prvog zalogaja. Kada kolege na poslu ili fakultetu krenu da vade svoje usput pokupljene “doručak varijante”, stanite i razmislite. Koncentrišite se, duboko udahnite i fokusirajte se na svoje zdrave ciljeve. Šta je bolje: ukus pice ili osećaj zadovoljstva zbog postizanja svojih ciljeva?

dorucak Wannabe Fit: Devet grešaka koje pravite za doručak

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni. Najčešće se igra u teretani, kuhinji i na svom blogu Chrisness – The Blog About Fitness.

Comments