Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Magnezijum

Nizak nivo magnezijuma je retka pojava, ali je vrlo važno da ga uzimate dovoljno, s obzirom na to da je reč o jednom od najboljih minerala za gubljenje kilograma. Dobar je za regulisanje rada creva, jer podstiče varenje.  Najbolje je uzimati 350 mg ovog minerala dnevno, jer se u većim količinama može pretvoriti u toksičku materiju. Dobar izvor magnezijuma su orasi, govedina i pasulj.

Hrom

Kako snižava krvni pritisak  i reguliše nivo šećera u krvi, hrom je jedan od najvažnijih minerala koje treba uzimati tokom dijete. Dnevna doza hroma koju treba uneti u organizam iznosi 25 mg, dok veća količina može imati uticaj na šećer u krvi. Možete ga naći u govedini, živini, mlečnim proizvodima, voću i povrću.

Minerali 2 Wannabe Fit: Minerali koje bi trebalo unositi tokom dijete

Gvožđe

Dozvoljeni unos ovog minerala za osobe od 19 do 50 godina je 18 mg dnevno, dok je najviša dozvoljena količina 45 mg dnevno. Bez ovog minerala, koji se nalazi u mesu, ribi, živini, povrću, vaš metabolizam će se usporiti, što može usporiti i gubljenje kilograma.

Mangan

Ovo je još jedan mineral koji može doprineti gubljenju kilograma, ali ga treba izbegavati u dozama koje su veće od 11 mg dnevno. Zrnevlje i čaj su dobri izvori, ali ukoliko ste alergični na neki od ovih namirnica, obavezno konsultujte lekara, jer ovaj mineral može uticati na nervni sistem, pa i na pojavu Parkinsonove bolesti.

Jasna Đorđević

Editors choice