Vreme provedeno u teretani, kako za momke tako i za devojke, jeste sveto vreme. Vežbanje daje izuzetne rezultate ako ste koncentrisani svih 45–60 minuta. Međutim, neke stvari su u teretani neizbežne. Znojenje, odmeravanje tuđih tela, upoređivanje sebe sa drugima.

Zamisli sada situaciju u kojoj si pošla u teretanu sa dečkom. Dozvoli da prilagodim malopređašnje nabrajanje: znojenje pred dečkom, odmeravanje drugih momaka pred dečkom, upoređivanje sebe sa drugim devojkama pred dečkom. Nastane, primetićeš, katastrofa.

Zato, odradi ti svoje setove vežbi u teretani sama, a kardio druženja sa dečkom ostavi za spavaću sobu – otkrićeš da regularan seks može biti više od samog zadovoljstva! Biti seksualno aktivan takođe znači biti zdrav i fit (sve je to uzročno posledično). Ova prirodna biološka aktivnost može dovesti do pravih čudesnih promena na tvom telu, a da pritom toga ne budeš ni svesna. Evo nekih primera:

1. Za početak (jer ovo je fitnes kolumna), seksualna aktivnost je odličan fitnes trening! Za trideset minuta seksa sagori se osamdesetpet kalorija (čak i više ako se stvarno potrudiš). Možda ovaj broj i nije baš ono što si očekivala, ali je odličan ako je seks regularan.

2. Osim sagorevanja kalorija, tokom seksa, srce pumpa krv brže i snabdeva mozak svežom krvlju i kiseonikom koji se bore sa toksinima u tvom telu.

slika za tekst2 Wannabe Fit: Seksualna rešenja

Posle ovakvog treninga sigurno će biti više od jednog zadovoljnog vežbača!

3. Seks je prirodna fontana mladosti! Dobro, na neki način barem. Dehidroepiandrosteron (steroidni hormon nadbubrežne žlezde) se povećava kao rezultat uzbuđenja i orgazma, što poboljšava kognitivni proces, daje koži blistav sjaj i čak služi kao antidepresiv. Zato se ovaj hormon ponekad naziva fontanom mladosti.

4. Nakon orgazma, telo je iste sekunde katapultirano u stanje izuzetne opuštenosti i smirenosti. Nakon seksa je verovatno najbolje vreme da zaspite i date svom telu oduška. Neki kažu da je seks najbolji lek za insomniju.

5. Sa regularnim seksom, nivo estrogena u ženama se povećava, što dovodi do jačanja seksualnog nagona. Takođe, viši nivo estrogena štiti od osteoporoze, endometrioze i Alchajmerove bolesti. Takođe, sa redovnim seksom i menstrualni ciklus postaje regularan.

Sada imaš dodatnih pet razloga da se baciš na posao – efekti će biti mnogostruki i biće više od jednog zadovoljnog vežbača!

Takođe, pridruži se našem jutarnjem fitnes izazovu i ne zaboravi da nam javljaš svoja iskustva na Facebook stranici ili na Twitter-u uz hashtag #wbfit!

Imate pitanja, pohvale ili sugestije? Želimo da ih čujemo u odeljku za komentare ispod!

Vaš trener,

Kiki

Prethodne tektove iz serijala “Wannabe Fit” pročitajte ovde.


Kristina Grabež pronalazi najveću draž u prevazilaženju sopstvenih očekivanja. Životni cilj joj je da bude srećna i da inspiriše druge da budu srećni.

Comments