Hotel “Jugoslavija”, jedan od simbola Beograda, koga se s nostalgijom sećamo, danas ide u korak sa savremenim svetom. Deo hotela je renoviran, te je tim povodom sinoć u svečanoj sali priređena zabava, koja je imala za cilj da nas podseti na vrednost ovog hotela, ali prvenstveno da nas upozna sa novim sadržajima.

Hotel Jugoslavija otvaranje sala plafon wannabe 3 2 Wannabe foto izveštaj: Otvoren renovirani deo hotela Jugoslavija Hotel Jugoslavija otvaranje sala plafon wannabe 3 Wannabe foto izveštaj: Otvoren renovirani deo hotela Jugoslavija Hotel Jugoslavija otvaranje sala plafon wannabe 4 Wannabe foto izveštaj: Otvoren renovirani deo hotela Jugoslavija

Svečana sala  hotela “Jugoslavija”, koja je bila centralni deo sinoćne zabave, oštećena tokom NATO bombardovanja 1999. godine, potpuno je renovirana i osposobljena za organizaciju najekskluzivnijih događaja. Sala, veličine 800 kvadrata i visine 12 metara, celim jednim zidom je okrenuta ka Dunavu i ima najlepši pogled sa zemunske strane na ušće Save i Dunava i Kalemegdansku tvrđavu. U sklopu hotela se nalaze i manje sale za sastanke i nekoliko restorana.

Hotel Jugoslavija otvaranje sala plafon wannabe 6 Wannabe foto izveštaj: Otvoren renovirani deo hotela Jugoslavija Hotel Jugoslavija otvaranje sala plafon wannabe 7 Wannabe foto izveštaj: Otvoren renovirani deo hotela Jugoslavija

Swarovski lusteri koji je krase, kreirani specijalno za hotel još daleke 1969. godine, potpuno su restaurirani, uključujući i najveći kristalni luster na svetu koji se nalazi u holu ispred Svečane sale, sastavljen od 40.000 Swarovski kristala, težak 14 tona sa 5.000 rasvetnih mesta koji je izradio italijanski proizvodjač rasvete Angelo Casolia, a napravljen je po zahtevima predsednika Tita.

Hotel Jugoslavija otvaranje sala plafon wannabe 8 Wannabe foto izveštaj: Otvoren renovirani deo hotela Jugoslavija

U ovom hotelu, tokom njegove uzbudljive istorije, boravili su brojni državnici i poznate ličnosti kao što su  Ričard Nikson, Džimi Karter, kraljica Elizabeta II, Vili Brant, Tina Tarner, Nil Armstrong, Baz Oldrin i mnogi drugi. 

Hotel “Jugoslavija” predstavlja jedan od najvećih objekata hotelsko-poslovnog kompleksa u zemlji. U sastavu kompleksa nalazi se hotel, poslovno – prodajni sadržaji, 5 restorana, fast food restoran, kongresne i restoranske sale kapaciteta do 700 mesta.

 

Comments