Zapravo nisam siguran da li znam nekoga ko nije fan Black Mirror serije, a nova sezona nam je donela epizodu sa Miley Cyrus. Epizoda pod nazivom Rachel, Jack And Ashley Too je jedan mračni uvid u muzičku industriju, a mnogi su ovu epizodu spojili sa starateljstvom pod kojim je Britney Spears.

Treća epizoda pete sezone nas uvodi u svet Ashley O, megapopularne pop zvezde koju tumači Miley, koja deluje da je veoma srećna sa svojim životom i svojim poslom, ali kasnije saznajemo da je kontroliše njena tetka koja je drogira lekovima u nameri da može da je forsira da radi stvari i koje ne želi (ujedno i da bi je držala na mainstream muzičkom putu, gde joj ne dozvoljava da se kreativno izrazi) kako bi mogla da zarađuje od njenog uspeha.

Ashley ima problem da se suoči sa svojim demonima koji su zapravo njen tim saradnika, kako bi rekla šta misli i šta želi, jer je na neki način smeštena u neki oblik zatvora iz kog ne može pobeći.

Ne možemo da se ne osvrnemo i ne pomislimo koliko je ovo slično situaciji u kojoj je Britney Spears, koja je nakon nervnog sloma 2007. godine stavljena pod starateljstvo svog oca, koji kontroliše njen kompletan život. Mnogi fanovi su primetili da u dokumentarcu Britney: For The Record koji je izašao 2008. godine koji je objavljen uporedo sa Circus albumom Britney deluje da je na lekovima. Potpuno drugačije ponašanje, koje je čini previše smirenom, što je, da se ne lažemo, za jednog Strelca jako čudno.

Takođe, postoje mnogi dokumenti koji navode na to da je Britney na lekovima zbog bipolarnog poremećaja, iako njoj ovo nije dijagnostikovano. Ranije ove godine, Spearsova je navodno sebe prijavila na rehabilitaciju koja traje trideset dana, ali je to samo diglo veću prašinu, jer se pretpostavlja da je zatvorena protiv svoje volje od strane odluke njenog oca. Odatle ceo pokret #FreeBritney koji i dalje traje na društvenim mrežama. Spearsova je demantovala ove glasine.

Comments