Njih ne treba posebno predstavljati, jer su kroz muziku koju stvaraju već rekli sve! Oni su Stjepan Hauser i Luka Šulić, svima nama dobro poznat duo rok zvezda sa violončelima, koji kao 2CELLOS puni najpoznatije dvorane širom sveta. 25. marta ćemo ponovo imati privilegiju da ih slušamo, ovoga puta u Kombank areni, koja je rasprodata mesec dana pre samog koncerta. Fascinantno, zar ne?! Moramo priznati da su ovi momci to potpuno zaslužili, jer su njihovi koncerti poseban doživljaj koji nikako ne treba propustiti! Ovoga puta će na sceni biti u znatno proširenom sastavu, što svakako neće umanjiti, već naprotiv, samo doprineti lepoti magije koju stvaraju. Dok uživate u njihovoj obradi numere “Now We Are Free” iz filma “Gladijator”, pročitajte šta su Stjepan i Luka rekli o njihovom beogradskom koncertu, novom albumu i njihovom omiljenom instrumentu, violončelu.

WANNABE MAGAZINE: Beograđani će 25. marta imati priliku da budu deo pravog spektakla, jer je Arena rasprodata.
Po čemu će se ovaj nastup u Beogradu razlikovati od svih prethodnih?

2CELLOS: U Beogradu započinjemo novu svetsku turneju gde predstavljamo novi album “Score” koji je posvećen filmskoj muzici. Scenu ćemo deliti sa Zagrebačkom filharmonijom, biće nas 60, čak i u drugom delu koncerta koji su naše standardne pop i rok obrade. Inače naši nastupi se stalno razlikuju, uvek je nešto novo, drugačije, puno iznenađenja, čak i za nas same (smeh).

WANNABE MAGAZINE: Da li nam možete otkriti kojom ćete numerom otvoriti ovogodišnji beogradski koncert?

2CELLOS: Pa neee, strpite se još malo, ali neka laganija numera za početak, nešto sa novog albuma.

2cellos 1 Wannabe intervju: 2CELLOS

WANNABE MAGAZINE: Nema sumnje, 25. marta nas čeka prava muzička čarolija, naročito zato što će vam na sceni društvo praviti članovi Zagrebačke filharmonije. Kako je došlo do te saradnje, ali i do saradnje sa Londonskim simfonijskim orkestrom kao vašim gostima na novom albumu?

2CELLOS: Londonski simfonijski orkestar je jedan od najboljih na svetu, i čim smo došli na ideju da snimimo album posvećen filmskoj muzici lako je pao dogovor sa njima, na obostrano zadovoljstvo. A zahvaljujući gradonačelniku Zagreba, gospodinu Bandiću, u Beograd dolazi Zagrebačka filharmonija, jer je vaša zauzeta. 

Comments