Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Aleksandra Janković je menadžer za odnose sa javnošću i komunikaciju UŠĆE Shopping Centra i naš današnji sagovornik. Upoznajte njen poslovni svet!

WANNABE MAGAZINE: Radiš kao PR kompanije “Confluence property management”. Kada si i kako ušetala u svet PR?

ALEKSANDRA: Iako sam po zanimanju diplomirani politikolog, specijalista za međunarodnu politiku, okolnosti su me stalno vukle u sferu odnosa s javnošću. Odmah nakon završetka studija, počela sam da se bavim ovom strukom, zavolela je i zaista uživam u svakom svom radnom danu. Odmah mi se dopalo to što mi je pružena prilika i što mi je dat izazov da učestvujem na planiranju i realizaciji zanimljivih projekata. Recimo, dok sam radila u Vladi Republike Srbije, kao savetnica tadašnjeg potpredsednika Vlade Božidara Đelića, ceo naš tim je radio na velikim projektima kao što su to Evropa za sve, Primenjena nostalgija i Forum Srbija – EU. Što se tiče konkretno sadašnje pozicije, najviše mi se dopada što smo, kao kompanija, zaduženi za više različitih objekata, među kojima su pored UŠĆE Shopping Centra, i Immo Outlet Centar, Poslovni centar UŠĆE, Robne kuće Beograd, Alta Shopping Centar u Sarajevu i Vivo park u Jagodini. Svaki od ovih centara je specifičan na svoj način, podrazumeva primenu različitih strategija u upravljanju njima, što, u mom slučaju, kada su u pitanju odnosi sa javnošću, pruža zaista velike mogućnosti za razvijanje i usavršavanje. I zato moja ljubav prema ovom poslu ne prestaje.

unnamed15 Wannabe intervju: Aleksandra Janković, menadžer za odnose sa javnošću i komunikaciju UŠĆE Shopping Centra

PR kompanije "Confluence property management"

Koje su to oblasti koje ulaze u sferu tvog interesovanja?

Osim odnosa sa javnošću, najviše me interesuju psihologija, sport i putovanja. Ljubitelj sam dobre literature, najviše uživam u romanima koji obrađuju istinite događaje i istorijske teme i ličnosti. Mada volim i one neobične, kao što je to recimo roman “Kao voda za čokoladu” Laure Eksvel. U poslednje vreme pokušavam da ispratim i nekoliko kratkih humorističkih televizijskih serija.

Konkretno za SC Ušće, u kojim aktuelnostima možemo da uživamo i kakvi su planovi za 2014. godinu?

Trenutno je aktuelan “UŠĆE Štark Čarobni grad”, u okviru kojeg imamo organizovane svakodnevne aktivnosti za decu i odrasle. Klinci uživaju u zabavno-edukativnom programu, dok smo za one malo starije pripremili novogodišnje popuste, bogat muzički program i, u saradnji sa magazinom “Sensa”, “Sensa grad sreće” sa kreativnim i edukativnim radionicama. Ušće Štark Čarobni grad svoje kapije zatvara tek polovinom januara, a u narednoj godini nastavljamo sa brojnim iznenađenjima za sve naše posetioce. Očekuje nas i peti rođendan, čija je organizacija pravi izazov za naš ceo tim. Nedavno smo aktivirali UŠĆE blog, kao i mreže Instagram i Pinterest, gde svi zainteresovani mogu da nađu inspiraciju kada su pitanju moda, nove tehnologije, ishrana i druge lajfstajl teme.

unnamed 41 Wannabe intervju: Aleksandra Janković, menadžer za odnose sa javnošću i komunikaciju UŠĆE Shopping Centra

Izazov i hobi

Tri stvari koje najviše voliš kada je tvoj posao u pitanju.

Dinamičnost, kreativnost i upoznavanje novih i zanimljivih ljudi.

“Obrazovanje je divna stvar. Dobro je, međutim, da se s vremena na vreme prisetimo da se ono što je vredno znanja ne uči iz knjiga.”, rekao je Oskar Vajld. Šta je po tvom mišljenju bitno, pored obrazovanja, za profesiju kojom se baviš? 

Najvažnije je iskustvo, ali za iskustvo mora da prođe određeno vreme da ga čovek stegne. Do tada, veoma je važno strpljenje u radu sa ljudima, sposobnost prilagođavanja različitim karakterima i različitim situacijama. Smatram da je u svakoj situaciji potrebno da čovek gleda bar bar dva–tri poteza unapred, kao u šahu, da predvidi kako će njegovi potezi uticati na druge ljude i kakve će posledice proizvesti, jer tako može pametnije da odigra. Osim toga, dosta je važno da se osoba navikne za rad pod pritiskom vremenskih rokova i da nauči da se smireno izbori sa krizom na poslu. Važno je i imati dobar tim oko sebe i održati pozitivnu atmosferu u kolektivu. I uvek treba imati na umu onu Njegoševu “tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje” i u skladu sa tim se i ponašati, kako poslovno tako i privatno.

Tvoje bogato iskustvo u oblasti PR nam pokazuje da si gotovo u svakom svom angažovanju naučila nešto novo. Šta je to što si naučila u poslednjih godinu dana baveći se ovim poslom?

Nezavisno od obrazovanja, kroz praksu i rad sa drugim ljudima, stekla sam neprocenjivo iskustvo u korišćenju različitih PR tehnika. Sve što sam naučila do sada, trudim se da primenim u datim situacijama, ali čovek uči celog života i svaki novi dan nosi nove izazove i iskustva. U poslednje vreme se sve više bavim društvenim mrežama i njihovim, u mom poslu, ali i inače, sve većim značajem.

Šta smatraš svojim najvećim uspehom?

Najvećim uspehom smatram to što sam do svakog posla dolazila na osnovu svog znanja i rada. Sve što sam postigla, postigla sam zahvaljujući velikom naporu i radu, uz beskrajnu podršku i ljubav roditelja i sestre.

unnamed 32 Wannabe intervju: Aleksandra Janković, menadžer za odnose sa javnošću i komunikaciju UŠĆE Shopping Centra

Voli da provodi vreme sa svojom sestričinom Dunjom

Kako bi opisala svoj modni stil?

Moj stil zapravo predstavlja mešavinu stilova. Ne volim jednobojne kombinacije. Kao i većini žena, cipele su moja pasija, pa ih imam u najrazličitijim bojama i oblicima i uvek mi treba još neki par. Za posao oblačim “ozbiljnije” kombinacije u vidu sakoa i pantalona, dok slobodno vreme najčešće provodim u sportskoj garderobi.

Kako provodiš slobodno vreme? Da li imaš neki hobi?

Po prirodi sam sportski tip i slobodno vreme volim da provodim u prirodi baveći se penjanjem poznatijim kao “free climbing”. Svaki trenutak kada je lepo vreme gledam da iskoristim i da sa momkom i prijateljima posetimo neka od penjališta u Srbiji i okolnim zemljama. Uz penjanje kombinujem ashtanga jogu i trudim se da što češće idem na časove. Ipak, najdraža aktivnost mi je druženje i igra sa mojom sestričinom Dunjom, sa kojom se potpuno opustim. Ta ljubav je zaista nešto najlepše što mi se do sada desilo u životu i beskrajno sam zahvalna sestri i zetu na najlepšem poklonu na svetu, našoj Dudi.

unnamed 23 Wannabe intervju: Aleksandra Janković, menadžer za odnose sa javnošću i komunikaciju UŠĆE Shopping Centra

Obožava jogu

Tvoj savet za sve one koji žele da pođu tvojim stopama.

Samo neka veruju u sebe i vredno rade. Sigurno će neko znati da prepozna njihov trud i zalaganje.

Planovi za budućnost.

Plan je da nastavim da se ulažem u svoje obrazovanje, da ponovo krenem na kurs nemačkog jezika i obiđem zanimljiva mesta o kojima već duže vreme maštam! I da Dunja dobije društvo od tetke jednog dana.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Editors choice