Aleksandra Ždero je rođena u Novom Sadu 1991. godine. Manekenstvom se bavi od srednje škole. Prvo je upisala Fakultet političkih nauka u Beogradu, zatim je otišla u Austriju, zaljubila se u Beč i tamo nastavila studije i karijeru. Mnogi su sumnjali da će se snaći, pogotovo zato što nije znala nemački jezik. Ove godine Aleksandra je ponela prestižnu titulu austrijskog top-modela i uspešan je student.

WANNABE MAGAZINE: U kom periodu si počela da se interesuješ za modu i šta te je najviše privuklo manekenstvu?

ALEKSANDRA ŽDERO: Za modu i manekenstvo sam se najviše zainteresovala kada sam krenula u srednju školu, a najviše me je privukla prilika da putujem, upoznajem ljude, stičem nova iskustva i naravno šetam modnim pistama.

Slika14 Wannabe intervju: Aleksandra Ždero

Aleksandra se interesuje za modu od srednje škole

Upisala si Fakultet političkih nauka u Beogradu, a zatim se preselila u Beč. To je velika promena. Koliko ti je bitno obrazovanje i koliko ono ispašta zbog tvoje manekenske karijere?

Promena jeste velika, naročito zbog jezika, ali se čovek na sve navikne. Manekenstvo mi je dosta pomoglo u prilagođavanju i učenju jezika. Mnogo toga dugujem menadžeru, devojkama iz agencije i uopšte modnom svetu ovde, jer me “nateralo“ da relativno brzo i dobro naučim nemački. Obrazovanje mi je najbitnije i trudim se da ne ispašta mnogo, mada nije uvek jednostavno.

Poznato je da uspeh menja ljude, neke nabolje, a neke baš i ne. Šta se promenilo u tvom životu od kada si postala austrijski top-model?

Naizgled se nije mnogo toga promenilo, osim što manje idem kući, malo više zarađujem i moram da usklađujem manekenstvo sa fakultetom. U suštini, mnogo sam naučila za ovih nekoliko meseci, o životu, ljudima i kako da se nosim sa nekim stvarima koje mi se dešavaju.

Slika24 Wannabe intervju: Aleksandra Ždero

Život joj se nije mnogo promenio otkako je pobedila u emisiji "Austrijski top-model"

Izjavila si da to isto takmičenje nema veze sa emisijom “Top Model” koja se emituje u zemljama širom sveta. Da li možeš da pojasniš čitaocima o kakvoj se emisiji zapravo radi?

“Reality show” ima drugačiji koncept od običnog takmičenja, oduzima mnogo vremena i privatnosti što meni lično nije odgovaralo. Takmičenje na kom sam ja pobedila organizuje se već sedam godina, biraju se iz svake austrijske pokrajine po dve devojke i onda nastupa veliko finale u Beču.

Nakon ovog velikog uspeha, vrata modne industrije su ti otvorena. Za koga bi volela da radiš u budućnosti?

Kao i verovatno svaka manekenka, volela bih da radim za velike modne ikone kao što su Versace, Gucci, Armani itd. Od kreatora za koje sam radila bih izdvojila Davida Tlale i nadam se ponovnom susretu sa njim.

Na koji poslovni angažman nikada ne bi pristala?

Ne bih pristala na nage fotografije za neki muški časopis.

Slika33 Wannabe intervju: Aleksandra Ždero

Nikada se ne bi naga slikala za neki muški časopis

Sujeta, zavist i ljubomora vladaju svetom mode. Da li si to osetila na svojoj koži, možda čak i na pomenutom takmičenju?

Sujeta, zavist i ljubomora su pojmovi o kojima sam čitala, o kojima sam mnogo čula ali ih jos u nekom velikom obliku, srećom, nisam osetila. Naprotiv, jednu od svojih najboljih drugarica upravo sam ovde sam upoznala, na pisti, kao i bosansku manekenku Belmu Mušić, koja mi je sada kao sestra.

Model Management, sa kojim imam ugovor, takođe utiče na to da se ne dešavaju neprijatne situacije jer su devojke pre svega normalne osobe pa tek onda lepe, zgodne i uspešne. Mislim da je to ključ u spajanju dobrog, uspešnog i zadovoljavajućeg posla.

Koja je tvoja poruka čitaocima Wannabe Magazine-a?

Gajite snove i sanjarite! Nema veće sreće nego kad jedan od njih postane java.


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Comments