Posle svoje prve knjige pod nazivom “Gole žene“ zbirke priča i kolumni iz rubrike “Striptiz za pismene“ koja je objavljivana u Wannabe Magazine-u, naša saradnica, Aleksina Đorđević, objavila je roman pod nazivom “Pita od šita“. Roman će se pojaviti na 60. sajmu knjiga u Beogradu, na štandu izdavačke kuće “Nova poetika“. Tim povodom, razgovarali smo sa autorkom:

WANNABE MAGAZINE: Bilo je logično očekivati od tako aktivne blogerke, da posle zbirke kolumni napiše i roman – da li je to zaista išlo tim putem, od bloga do romana?

ALEKSINA: Ah, logika, znaš koliko mi je ona bliska drugarica (smeh)? Kod mene sve ide logikom apsurda, pa opet nekako nađe svoje mesto. Dakle, moj roman, koji je po redosledu i logici, moja druga knjiga, zapravo je napisan pre nego što sam počela da pišem za Wannabe i to je moja prva knjiga. Šta je čekao toliko? Nemam pojma. Nije da nisam pokušavala da ga objavim, jesam, svesrdno, ali očito nije bio trenutak. Tako sam u želji da stavim javnosti na uvid ono što pišem, slučajno naletela na magazin u začetku, koji je tražio saradnike i evo me, tu sam i dalje, aktivnija nego ranije, oprobavam razne teme, ali najviše me zanimaju najvažnije stvari na svetu – ljudski ljubavni odnosi, na svim nivoima.

PITA OD SHITA cover Wannabe intervju: Aleksina Đorđević – od bloga do romana
Comments