Ana Žindaršič je autorka bloga “Blush”. U intervjuu za naš magazin predstavila je svoj stil, poglede na modu i trendove. Uživajte u čitanju!

1 Picture 021 Wannabe intervju: Ana Žnidaršič, slovenačka modna blogerka

Uvek inspirisana prirodom

WANNABE MAGAZINE: Kako je tvoj blog dobio ime?

ANA: To se desilo sasvim slučajno. Šminkala sam se jednog dana i jednostavno sam uzela svoje rumenilo Chanel. To je bilo kao sudbina! Razmišljala sam o tome kako svaka devojka treba da ga ima, a zbog Chanela odmah sam pomislila na modu. Tako da je imalo smisla staviti ime “Rumenilo”. Pitala sam prijatelja koji je već imao blog (Po dežju) i on mi je rekao da je to, zaista, originalno ime i eto kako sam došla do imena “Rumenilo”.

IMG 7678 Wannabe intervju: Ana Žnidaršič, slovenačka modna blogerka

Modu doživljava na poseban način

Da tvoj blog ima ideju vodilju, kako bi ona glasila?

Moto mog bloga bi bila moda koja je svima dostupna, samo bi trebalo da pronađu prave stvari.

Kako bi opisala svoj stil?

Trudim se da pratim trendove koliko god mogu, mada ih čak i “razbijam” ponekad, jer kombinujem stvari malo drugačije, ne onako kako biste očekivali. Služim se vrlo jednostavnim stilom, koji je veoma pristupačan, jer zaista želim da pokažem drugim ženama kako je lako slediti me i da one to isto mogu baš kao i ja. Uvek nosim deo jednog izraza koji kombinujem sa dodatnim aksesoarima poput nakita, šalova i cipela. Upravo sada sam opsednuta vintage izgledom, jer imamo dosta prodavnica i festivala na kojima se mogu prodavati i kupovati vintage stvari.

IMG 7659 Wannabe intervju: Ana Žnidaršič, slovenačka modna blogerka

Svaka fotografija na blogu je bajka u malom

Ko te inspiriše i zašto?

Zaista obožavam stil Alekse Čang (Alexa Chung), jer je tako jedinstven. Takođe, pratim modne izjave na blogu “The Man repeller”, jer ta devojka zaista zna kako postići određeni izgled. Pratim i stil porodice Kardašijan (Kardashian), jer su svi oni tako različiti: Kloi (Khloe Kardashian) zna kako da nosi animal print, Kim (Ki Kardashian) sa svojim sofisticiranim izgledom i Kortni (Kourtney Kardashian) sa svojim boemskim stilom. Mislim da su one, bez obzira na sve, prave modne ikone.

IMG 7519 Wannabe intervju: Ana Žnidaršič, slovenačka modna blogerka

Ne sumnjamo da će se njen blog svideti ljubiteljima fotografije

Ko su tvoji omiljeni dizajneri?

Trenutno je Eli Sab (Elie Saab) moj favorit, zbog svog savršenstva i bezvremenog, ali i dalje modernog stila. Njegove haljine se mogu sve češće videti na crvenom tepihu, jer svako pronalazi svoj stil u njegovim kolekcijama. Takođe volim slovenačke dizajnere poput Almire Sadar i Nine Šušnjare.

1 Picture 023 Wannabe intervju: Ana Žnidaršič, slovenačka modna blogerka

Uživa da nosi vedre i svetle boje

Gde najviše voliš da kupuješ garderobu?

Mislim da je veoma važna odluka gde otići u kupovinu, zbog toga ja, obično, tražim radnje koje dostavljaju modne stvari, po razumnim cenama, kao Zara, Top Shop, Asos. Obično kupujem u Sloveniji, ali ponekad otputujemo i negde preko. Volim da kupujem jeftiniju odeću, ali i dalje veoma stilizovanu. Ali, pošto sam devojka, volim da “se častim” dizajniranom stvari s vremena na vreme.

Za koji bi trend iz prošlosti volela da se vrati?

Naprosto obožavam te pencil suknje koje je Chanel vratio iz prošlosti, jer mislim da uz njih možete nositi dobar blejzer i izgledati veoma sofisticirano, ili predimenzioniranu mušku košulju sa printom i izgledati moderno i vintage. Zato mislim da je to must have stvar u ormanu svake žene. Ali, kada uzmem celokupnu sliku u obzir, mislim da se trendovi iz prošlosti, kao što su ogromne košulje i džemperi, frizure, cipele sa platformom, pantalone i košulje sa printom, vraćaju svake decenije. Zato je teško odabrati samo jednu stvar, ali mislim da je pencil suknja must have, baš kao i mala crna haljina.

IMG 7547 Wannabe intervju: Ana Žnidaršič, slovenačka modna blogerka

Ocenite fotografiju ocenom od 1 do 5

Da li postoje neki trendovi koji te posebno inspirišu ove sezone?

Postoje mnogi trendovi ove sezone. Veoma su popularni među mladim ljudima. Ja ih jednostavno volim, i svako ko prati modu ovde nosi: američku zastavu na šortsu ili majici, asimetrične suknje, čipku, boju nane, cvetne printove, jarke boje – posebno narandžastu i pink, teksas košulje… Obično stavljam na blog kako bih ih kombinovala i reakcije su, do sada, bile prilično dobre. Ali, mislim da su mi ove godine omiljeni cvetni printovi, po mogućstvu na pantalonama, jer su tako različiti i neočekivani. Ovaj trend je i veoma nezgodan, jer može da pokvari ili popravi ceo autfit. Ali ja jednostavno ne mogu da mislim o tome šta bi pad doneo i mislim da će biti mnogo izbora što me prilično raduje.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni, a jedan sanja na stranicama bloga Blueberries and Jeans.

Prevod sa engleskog: Manja Bojanić

Comments