Andreja Kranjec je autorka bloga “Drama in my Head” i danas vas vodi putem mode i stila. Potpuno iskreno i sa puno strasti je odgovorila na naša pitanja. Uživajte.

CSC 0572 Wannabe intervju: Andreja Kranjec, slovenačka modna blogerka

Uvek svedena i lepo odevena

WANNABE MAGAZINE: Ćao! Kako je tvoj blog dobio ime? 

ANDREJA: Ime bloga mi je palo na pamet jedne noći dok sam radila u Francuskoj tokom leta 2009. Dugo sam planirala da počnem da ga pišem i, iznenada,“Stanje uma” mi se učinio savršen naziv za moj blog. Ja delujem kao smirena osoba, ali u mojoj glavi je uvek neka drama, preosetljiva sam i previše razmišljam. Ponekad poželim da je sve mirnije, život bi bio jednostavniji.

outfit3 Wannabe intervju: Andreja Kranjec, slovenačka modna blogerka

Opuštena letnja odevna kombinacija

Da tvoj blog ima ideju vodilju, kako bi ona glasila?

Pokrenula sam blog kako bih predstavila i izrazila sebe, da svu dramu u mojoj glavi pretočim u reči. Moj blog je odraz mog života, mojih misli i mog posla. Nadam se da moja poezija, dizajn i umetnost inspirišu ili motivišu nekoga, istovremeno, to je moja sopstvena motivacija da budem kreativna i radim više i više, kako bih se razvijala.

outfit2 Wannabe intervju: Andreja Kranjec, slovenačka modna blogerka

Šešir kao modni detalj

Kako bi opisala svoj stil?

On se sve vreme menja, ali i sve vreme ostaje ženstven. Volim kombinacije stilova, starog i modernog, šarenog i tamnog, formalnog i opuštenog, gipsy i glamuroznog. Volim da se oblačim u skladu sa onim kako se osećam, leti nosim belu i šarenu garderobu, dok zimi nosim uglavnom crnu. Kada je reč o šljokicama, tu sam slaba, ne mogu da odolim kupovini svetlucavih stvari. Ne mogu da odolim lutanju po prodavnicama polovne garderobe i po maminom ormaru. Stil je igra koju ja volim da igram, jednog dana mogu biti Lolita u kratkoj suknji i dokolenicama, a drugog gipsy devojka u dugačkoj, šarenoj haljini. To je jedna od retkih igara koju možete igrati tokom celoga života, a da vam nikada ne bude dosadno.

outfit Wannabe intervju: Andreja Kranjec, slovenačka modna blogerka

Uvek moderna

Ko te inspiriše i zbog čega?

Volim stil filmskih diva kao što su Merlin Monro (Marilyn Monroe), Brižit Bardo (Brigitte Bardot), Odri Hepbern (Audrey Hepburn). Inspiraciju za sopstveni stil nalazim u francuskim i italijanskim filmovima pedesetih i šezdesetih godina. Volim modu tog doba, to je klasika, i nikada ne izlazi iz mode.

me in poncho I designed Wannabe intervju: Andreja Kranjec, slovenačka modna blogerka

I dizajnerka i blogerka

Ko su tvoji omiljeni dizajneri?

Moj omiljeni dizajner je Iv Sen Loren (Yves Saint Laurent), njegova kombinacija umetnosti i mode je neverovatna. Od novih dizajnera sviđa mi se Meri Katrancu (Mary Katranzou), njeni printovi su apsolutno fantastični.

me in jacket I made Wannabe intervju: Andreja Kranjec, slovenačka modna blogerka

Andreja je kreatorka bele jakne

Šta radiš kada ne bloguješ?

Mnogo različitih stvari: pišem, slikam, skiciram, čitam, gledam filmove, putujem, provodim vreme sa ljudima koji me motivišu i inspirišu.

illustration I made Wannabe intervju: Andreja Kranjec, slovenačka modna blogerka

Ilustracija kao deo kreativnosti

Šta poručuješ našim čitaocima?

Verujte u sebe i svoje snove i budite dovoljno hrabri da ih ostvarite. Svi se bojimo, ali bi trebalo da budete hrabri, da svoj život uzmete u svoje ruke, i radite ono što zaista želite.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Comments